Nora Albert

l

Nora Albert (pseudònim d’Helena Alvarado i Esteve ) és filòloga, assagista i traductora. És Catedràtica de Llengua i literatura catalanes i ha treballat a l´Institut Verdaguer de Barcelona i a Eivissa a la Universitat de les Illes Balears. Amb estudis de Belles Arts, ha fet incursions, en especial, dins del món de la imatge. Fruit […]

Nora Albert (pseudònim d’Helena Alvarado i Esteve ) és filòloga, assagista i traductora. És Catedràtica de Llengua i literatura catalanes i ha treballat a l´Institut Verdaguer de Barcelona i a Eivissa a la Universitat de les Illes Balears. Amb estudis de Belles Arts, ha fet incursions, en especial, dins del món de la imatge. Fruit del seu interès artístic polièdric són els treballs pictòrico-literaris amb Vicent Ferrer Guasch i el treball  a “Des de l´illa” amb Carles Guasch. També la col·laboració amb l´artista Laia Moreto Alvarado, autora de les fotografies del llibre “Punta Galera”.

Cal també remarcar la seva participació com a conferenciant, com a gestora cultural en diverses exposicions i com a dinamitzadora cultural en la realització de trobades literàries i recitals.

Com a poeta ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals destaquen el premi Lambda (Mots i brases,2004, Ed.Brosquil) i el premi Baladre ,2007 (Tentacles de cel, 2007.Institut d´Estudis Eivissencs), així com el premi Vall de Sóller, 2012 ( Punta Galera) , el Vila de Benissa, 2014 (Fràgils Naufragis) i el II Premi Ciutat d´Eivissa 2014 (lletra menuda). Pertany a l´AILC, a l´AISC, a l´Anglo-Catalan Society, a l´AELC i al PEN, associacions d´escriptors amb els quals ha col.laborat bé sigui amb comunicacions i/o articles o amb conferències o recitals.

El 2014 ha sigut objecte d’estudi en la Universitat de Torino amb la Tesi Laurea (Cum laude) d´Alessandra Loreggia i el 2015 la revista publicada per l´AISC (Rivista Italiana di Studi Catalani) li ha dedicat unes 100 pàgines. L’any 2018 va tornar a ser estudiada en la mateixa universitat, amb la Tesi Laurea de Francesca Luana, incloent-hi traducció i estudi del seu llibre “Fràgils naufragis”.