VOCIFERIO VI Edició

VOCIFERIO 2017 és el Festival de Poesia oral i escènica de València, però sobretot és un Festival de POESIA sense etiquetes, al marge de qualsevol cànon, heterodox, plural i lliure.

Són molts els corrents, les estètiques, les formes de fer i d’entendre el fet poètic, tantes com a poetes. Per això, entenem la poesia com a material porós, en constant transformació i creiem en la seua capacitat transformadora. La poesia és moviment i VOCIFERIO es mou: som recerca. Per açò, a causa de la seua capacitat mutant i frankensteiniana, desconeixem on està la poesia; però sí sabem on no està: en la percepció única, segura i impermeable. La poesia o és diversa o no és.

En aquesta edició portem algunes de les millors propostes del panorama nacional amb el desig que, siga quin siga la seua poètica, podrem teixir ponts entre elles. Autèntiques venes ben irrigades per a un públic amb un alt índex d’oxigen en sang, que done vida a eixe teixit de veus, de cossos i textos, de publicacions i accions.

Flamencs experimentals, performers, artistes sonores, polipoetes, poetes fonètiques, cantautors, poetes llorejades amb prestigiosos premis o poetes famosos adorats pel públic i els fans… Tot ho trobaràs aquests dies a VOCIFERIO 2017 si tens ulls de mosca replets d’omàtides i orelles curioses, en definitiva, si ets una d’aquelles persones a les qui agrada buscar.

A més, també volem fomentar la trobada i per a això continuarem amb els vermuts poètics i les paelles de germanor que tan bons moments ens van fer passar en l’edició passada. Un espai pensat perquè ens podem conèixer tots de persona a persona. Perquè poesia, recorda-ho, no ets tu, som tots. I a la poesia rígida, a eixa que diu que només ella és poesia, li calarem foc perquè torne a cremar.

BENVINGUTS A VOCIFERIO 2017!