Gsús Bonilla

l

Gsús Bonilla (1971). És Jardiner. És poeta. Està encasellat dins del moviment de “poesia de la consciència crítica”, estén el seu exercici poètic a diaris, articles, quaderns de camp, etc., que exploren la seua particular relació amb el món vegetal. Té més d’una desena de llibres de poesia publicats i els seus poemes han sigut […]

Gsús Bonilla (1971). És Jardiner. És poeta. Està encasellat dins del moviment de “poesia de la consciència crítica”, estén el seu exercici poètic a diaris, articles, quaderns de camp, etc., que exploren la seua particular relació amb el món vegetal. Té més d’una desena de llibres de poesia publicats i els seus poemes han sigut recollits en multitud d’antologies i llibres col·lectius. El seu quadern de poemes Arboretum [Breve antología de árboles caídos], va ser reconegut amb el 1er. Premi Internacional de Ecopoesía Valle del Jerte, 2022.

Forma “El cultivo de la singularidad” i porta a Vociferio “Arboretum -Breve antología de árboles caídos-“. Una peça que a través de la guitarra espanyola, empunyada pel músic i jardiner José Antonio Castiñeiras i els textos del jardiner i poeta Gsús Bonilla, es vertebra aquest vestit escènic d’ofici i labor, en el qual partitures clàssiques improvisades s’associen amb l’ecopoema, conformant així una sort de cerimònia poètic-musical per a la sensibilització mediambiental.