Maria Josep Escrivà

l

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, la Safor, 1968). Poeta, narradora, dinamitzadora cultural. És llicenciada en Filologia hispànica i Doctora en Literatura catalana. S’ha especialitzat en l’obra de Josep Piera i fruit d’aquest estudi és la seua tesi doctoral titulada Una poètica dels sentits. Josep Piera: Poesia 1971 a 1991. Dirigeix la col·lecció de plaquettes […]

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, la Safor, 1968). Poeta, narradora, dinamitzadora cultural.

És llicenciada en Filologia hispànica i Doctora en Literatura catalana. S’ha especialitzat en l’obra de Josep Piera i fruit d’aquest estudi és la seua tesi doctoral titulada Una poètica dels sentits. Josep Piera: Poesia 1971 a 1991.

Dirigeix la col·lecció de plaquettes de poesia «Razef» d’Edicions 96, editorial valenciana en què treballa.

És autora de cinc llibres de poesia. El primer, Remor alè, publicat en 1993, va obtenir el premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó. Li va seguir A les palpentes del vidre (1998; premi Marià Manent) i Flors a casa (2007), que es va publicar després d’haver assolit el premi dels Jocs Florals de Barcelona. Serena barca (2016), és el seu últim llibre de poesia. Ha merescut el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians l’any 2017.

En el gènere narratiu és autora d’Àngels de nata (2013, amb il·lustracions de Maria Alcaraz Frasquet) i L’Home del Capell de Palla (2017), un relat que ha motivat un espectacle musical i plàstic homònim. Amb el conte Tenda d’animals rep el premi Carmesina de narrativa infantil en 2018.

És sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.