Alba María

l

Alba María (Las Palmas de Gran Canaria, 1995). Cantora, compositora i improvisadora oral galega. Docent de Lingua e Literatura Galegas en ensenyament mitjà, amb divuit anys guanya l’I Certamen de Cançó d’Autor de Teo, arran del qual veu la llum el seu primer disc: “Aínda” (aCentral Folque, 2014). Des dels tretze anys s’endinssa en el […]

Alba María (Las Palmas de Gran Canaria, 1995). Cantora, compositora i improvisadora oral galega. Docent de Lingua e Literatura Galegas en ensenyament mitjà, amb divuit anys guanya l’I Certamen de Cançó d’Autor de Teo, arran del qual veu la llum el seu primer disc: “Aínda” (aCentral Folque, 2014). Des dels tretze anys s’endinssa en el món de la música tradicional gallega, eminentment en el camp de la regueifa (improvisació oral). Ha dissenyat i impartit tallers d’improvisació oral per tota Galícia destinats a persones de 3 a 90 anys, des dels valors de la igualtat de gènere i la intergeneracionalitat. Al voltant de l’oralitat publica “Regueifa en Bergantiños. Celestrino de Leduzo VS Calviño de Tija” (aCentral Folque, 2017), un dels primers monogràfics centrat en la investigació sobre la regueifa.

Porta a Vociferio una peça que, a través de la regueifa (improvisació oral tradicional de Galícia), elabora un mapa cantat en el qual els llibres, paraules del públic, elements pictòrics o altres estímuls que interactuen amb les fórmules tradicionals en aquest gènere d’improvisació, interpretat en la seua majoria a “cappella”.