Julio Mas

l

Julio Mas Alcaraz és poeta, cineasta i traductor. Com a poeta va publicar “Cría del ser humano” (2005), “El niño que bebió agua de brújula” (2011, Calambur), llibre que va ser seleccionat pel Cultural del diari El Mundo com un dels cinc millors llibres de poesia de l’any. En 2021 va publicar “Ritual del laberinto” […]

Julio Mas Alcaraz és poeta, cineasta i traductor. Com a poeta va publicar “Cría del ser humano” (2005), “El niño que bebió agua de brújula” (2011, Calambur), llibre que va ser seleccionat pel Cultural del diari El Mundo com un dels cinc millors llibres de poesia de l’any. En 2021 va publicar “Ritual del laberinto” (Bartleby), llibre finalista del Premi de la Crítica Nacional i del premi de la Crítica Valenciana. Ha sigut traduït a l’anglés, francés i àrab. Com a cineasta té més de cinquanta premis internacionals en alguns dels festivals més prestigiosos del món. Com antologista ha publicat “La diferencia entre Pepsi y Coca-Cola. Antología de poesía norteamericana contemporánea” (2006), seleccionat i traduït per ell, i “Poemas a la Luna” (2018, Bartleby), seleccionat i traduït per ell. Com a traductor també ha publicat “El juramento de la pista de frontón” de John Ashbery (Calambur, 2011) i “Vive o muere” d’Anne Sexton (2010). Julio Mas Alcaraz és llicenciat en Ciències Econòmiques i Master of Arts in Filmmaking per la London Film School.

Porta a Vociferio “Ritual del laberinto”, una peça on dues dones giren en aquest món amniòtic que Julio habita. El poeta presenta a Lorea i Lucía, neta i àvia, separades per un temps inaccessible. Els poemes de Lucía són un retrat descarnat i líric d’una dona davant la guerra. Els poemes de Lorea visiten en el present els llocs on va estar Lucía i descobreixen una eixida al passat a través de la memòria.