Raúl Alcanduerca

l

Raúl Alcanduerca és biòleg, consultor ambiental, director la Fundació Tormes-EB Salamanca i membre de la Xarxa Internacional d’Escriptors per la Terra. Està especialitzat en la gestió de la biodiversitat, connectivitat i plans de restauració de graveres i pedreres. Autor de més de 10 llibres en matèria de botànica i educació ambiental. Autor des de 2012 […]

Raúl Alcanduerca és biòleg, consultor ambiental, director la Fundació Tormes-EB Salamanca i membre de la Xarxa Internacional d’Escriptors per la Terra. Està especialitzat en la gestió de la biodiversitat, connectivitat i plans de restauració de graveres i pedreres. Autor de més de 10 llibres en matèria de botànica i educació ambiental. Autor des de 2012 de la secció “Herbario Sonoro” en el programa “El Bosque Habitado” de Ràdio 3 (RTVE). Actualment, és membre de l’equip del programa “Gente Viajera” d’Onda Cero, dirigit per Esther Eiros.

Els últims premis, en reconeixement de la seua labor són: Premi Ones Mediterrània 2017 “Comunicació, divulgació i sensibilització” com a integrant de l’Equip del programa de Ràdio 3 “El Bosque Habitado”. Premi de Comunicació Ambiental de l’ANEFA 2018 Reconeixement d’Excel·lència en Comunicació Ambiental en els Premis Europeus de Sostenibilitat de la UEPG, 2019. II Premi de Poesia Cristóbal de Castillejo. IV Premi Tundra de Literatura de Naturalesa.

Porta a Vociferio “De la botánica a la poética”. Una peça què recorda què els artistes d’unes i altres disciplines s’han inspirat, motivat o emocionat amb l’harmonia i composició de les arrels, tiges, fulles, flors, fruits i llavors. Pintors, poetes, escultors… totes i tots han sentit la necessitat de transmetre les provocacions engendrades per les múltiples vides de la clorofil·la. En aquesta sessió viatjarem junt Darwin i Jeanne Baret, al costat de Goethe i Emily Dickinson, al costat de María Sánchez i Anada Vitale… Seran moltes més, les personalitats que ens acompanyen.