Nuria Ruiz de Viñaspre

l

Nuria Ruiz de Viñaspre (Logronyo, 1969). Poeta amb més de 15 llibres publicats. El seu llibre Las abuelas ciegas ha sigut guardonat amb el XXIV Premi de Poesia Nicolás del Hierro, 2022. En 2004 va guanyar el XX Premi de Poesia Ciutat de Tudela (Navarra), en 2014 va ser guardonada amb el Premi Racimo de […]

Nuria Ruiz de Viñaspre (Logronyo, 1969). Poeta amb més de 15 llibres publicats. El seu llibre Las abuelas ciegas ha sigut guardonat amb el XXIV Premi de Poesia Nicolás del Hierro, 2022. En 2004 va guanyar el XX Premi de Poesia Ciutat de Tudela (Navarra), en 2014 va ser guardonada amb el Premi Racimo de Literatura i en 2015 es va alçar amb el XII Premio de Poesía César Simón amb el seu llibre La zanja. Part de les seues obres, traduïdes a diversos idiomes es poden trobar en algunes antologies de poesia crítica. Ha participat en festivals nacionals i internacionals.

Alguns dels seus últims llibres publicats: El pez místico (Olifante ediciones), Tablas de carnicero (Luces de Gálibo), Orbita cementerio (Luces de Gálibo), Tabula Rasa (La Garúa), Pensatorium (La Garúa), El temblor y la ráfaga (Varasek ediciones), Células en tránsito (Ediciones La Palma), Todo se hará público (Ediciones Trea), Capturaciones (Olifante ediciones) i Parte meteorológico (Agosto Clandestino), a més dels citats.