Alter Consciens

l

Begoña Grande és actriu, poeta, performer, videocreadora i cantautora. És cofundadora de l’Osa Polar Espacio Creativo, productora audiovisual i gestora de residències artístiques a l’illa de La Palma. A més, treballa en l’associació Alter Consciens i va ser la responsable de la producció del Festival del Monte en les edicions de 2018, 2019 i 2020. […]

Begoña Grande és actriu, poeta, performer, videocreadora i cantautora. És cofundadora de l’Osa Polar Espacio Creativo, productora audiovisual i gestora de residències artístiques a l’illa de La Palma. A més, treballa en l’associació Alter Consciens i va ser la responsable de la producció del Festival del Monte en les edicions de 2018, 2019 i 2020.

Ianire Madariaga comença la formació professional d’art dramàtic en el 2001 a l’Escola de Teatre de Getxo. Sempre en constant aprenentatge, continua amb John Strasberg, a Madrid i Nova York. Cursa diferents estudis amb Beitia, Sharon Fridman, Dominik Borucki, Eva Guerrero o Helena Golab entre altres. En 2010 cocrea la companyia Alter Consciens apostant p Hezomagari i des de Alter Consciens crea el documental “Ecotonia, la semilla de la vida”.

Patricia Figuero Correa viu a la Palma, lloc on coordina diferents espais de lectura: “La cabaña existe”, “El cuarto inagotable” i “Un bosque propio” (primer club de lectura feminista de l’illa) i dirigeix l’espai de poesia & performance “Nombrarse volcán” i el festival del mateix nom. Patricia ha escrit i estrenat les peces teatrals “La isla existe”, “Que alguien llame a una de esas mujeres”, “Eres un buen momento para morirme” i “Fisura”.

Formen Alter Consciens i porten a Vociferio “Fisura”, un poema visual fet carn i vísceres, fet aigua, que sorgeix a partir d’un text poètic recollit en el llibre “La fisura entra por las manos” (Libero Editorial, 2022) de Patricia Figuero Correa. És un viatge curull, que transita el riure i l’esquinçament per a mostrar l’horror que s’oculta en la nostra vida quotidiana.