Anna Maluquer + Orquestrina Syrenenca

l

“Rau-Rau” és una cercavila perquè l’Orquestrina Syrenenca irromp als carrers cercant i desvetllant les personalitats festives; és un recital perquè l’Anna Maluquer diu les paraules dels poetes; és transversal perquè en Marc Egea traça els camins que travessen les línies paral·leles de la música i la poesia. L’espectacle gira entorn de poemes d’Anna Maluquer i […]

Rau-Rau” és una cercavila perquè l’Orquestrina Syrenenca irromp als carrers cercant i desvetllant les personalitats festives; és un recital perquè l’Anna Maluquer diu les paraules dels poetes; és transversal perquè en Marc Egea traça els camins que travessen les línies paral·leles de la música i la poesia.

L’espectacle gira entorn de poemes d’Anna Maluquer i de diversos autors en llengua catalana com Jacint Verdaguer, Joan Vinyoli, Joan Brossa, Josep Palau i Fabre, Vicent Andrés Estellés… que es barregen amb improvisacions musicals, melodies populars o obres de compositors diversos.

Dirigida per en Marc Egea, l’Orquestrina Syrenenca es va formar fa vuit anys en el context de l’Escola de Música d’Arenys de Mar. Des del 2016 s’ha reclamat per a l’entrega de Premis Literaris Mossèn Martí Amagat d’Arenys de Mar. Ha actuat al festival Ebre Terra del Vent de Tortosa (2015), al Festival Revers d’Arenys de Munt (2016), a la Trobada de Bandes de Sant Pol de Mar (2020), a l’Itinerari a través de la música i la dansa de Viu Montjuïc (2021), a la Inauguració de l’exposició “Modernitat de Gabriel Casas i Galobardes” a la Fundació Palau (2021), etc.

Anna Maluquer es defineix com a corresponsal poètica i arrossega a les cordes vocals una bona colla d’anys escampant poemes d’una banda a l’altra: a pèl, amb músics, amb orquestres; muntada dalt dels escenaris d’auditoris, tavernes o festivals; pel carrer, pels camins, per les valls i els cims.