Festival de Poesía de València

VOCIFErIO

XIII

#VOCIFERIO2024
FES REVÉS

Cartel per Boke Bazán (Nociones Unidas).

SPOT. Concepte: Boke Bazán i David Trashumante. Muntatge: Fran Garofalo. Veu: Hugo Mas. Poema: “Exili d’Ovidi” de Vicent Andrés Estellés. Llibre seté: pòntiques.

Fes revés

Vociferio, Festival de Poesia de València, del 3 de febrer al 3 de març de 2024.

Tretzena edició més social que mai, amb recitals-assemblea de poesia crítica, en memòria del centenari de Vicent Andrés Estellés i amb una selecció de les millors propostes contemporànies i d’avantguarda en el panorama poètic en tota la seua amplitud.

Participa i envia’ns el teu vídeo-poema fins al 13 de febrer!

ENCONTRE

Fins a 140 poetes de tota Espanya faran Encontre En Veus, celebrant recitals-assemblea per a parlar de memòria, ecopoesia, consciència crítica o decolonialisme. Es tracta de reprendre formes de producció poètica més compromeses amb les realitats socials, reflexionar sobre els sistemes d’exhibició i promoció actuals de la poesia mainstream, i celebrar la diversitat dels iguals.

CENTENARI ESTELLÉS

Amb motiu dels cent anys del naixement de Vicent Andrés Estellés, aquesta edició se suma als actes de celebració promoguts per la societat civil des del col·lectiu “Cent d’Estellés”. Versos de la seua obra configuren la imatge d’enguany, fent-li present al llarg de totes les jornades del festival i confluint en un recital col·lectiu de joves poetes en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

POESIA EXPANDIDA

Com tots els anys, Vociferio continua indagant en el panorama d’avantguarda i poesia contemporània per a portar algunes de les veus més destacades en formats que imbriquen la suma de disciplines diverses. Començant per la segona edició del premi de videopoesía “Ojo fiero” i amb noms com: Bewis de la Rosa, JPEGr & Chotawa, Lemos + Lehmann, Randoll Rocafort i la pionera Chantal Maillard en la festa de presentació.

Descobreix

Tota la programació

Tenim un programa tan ampli que és impossible fer un destacat d’aquest. La millor manera d’assabentar-te de tot el que succeeix en VOCIFERIO 2024, FES REVÉS és visitar el nostre PROGRAMA. 

Ací mateix, per descomptat: punxa en el botó per a poetizarte tota la programació.

¿Dónde sucede el Vociferio?

Comencem aquesta tretzena edició de Vociferio, “Fes Revés“, amb la Jornada de Presentació al TEM (Teatre el Musical), el 3 de febrer.

A continuació seguim el 10 de febrer a l’Ateneu Llibertari al Marge, i els dies 16 i 17 de febrer a La Llibre i al Kaf Café, respectivament.

Del 21 al 25 de febrer estarem a la nostra casa i llar: la Sala Carme Teatre, però desbordant a través de rutes d’escolta poètiques amb els col·lectius civils de barris com El Carme, Benimaclet i el Cabanyal. Fins a 140 poetes que donaran forma al primer encontre “En Veus”.

I finalment, conclourem tota aquesta festa de la poesia, que reflexiona i s’implica amb la nostra societat, amb tres actes de tancament el primer cap de setmana de març. El divendres a La Llibre novament; el dissabte, amb l’homenatge a Estellés a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània; i el diumenge, amb el Vermut de Clausura a Artea Lab.

Totes les activitats són gratuïtes fins a completar aforament. Les activitats a la Sala Carme Teatre també ho són, tot i que has de reservar la teua entrada a través de la web de la sala.

¿Cómo consigo mis entradas?

Això és el millor de tot: tots els actes, presentacions i actuacions són gratuïts fins a completar aforament. Únicament, per a les sessions a la Sala Carme Teatre, has de reservar l’entrada gratuïta a través de la seua pàgina web.

Cròniques i novetats

En el nostre blog i amb FAQ

31 esdeveniments  poètics, més de 140 artistes totals, recitals, trobades, xarrades, agermanament, homenatge, taules redones… I intentarem explicar-t’ho el millor que puguem des de les nostres xarxes socials, InstagramFacebook, així com amb articles en el nostre blog. Segueix-nos i apunta’t la pàgina en els teus favorits per a no perdre’t res dins de la voràgine digital.

BLOG

Benvinguda al vociferio xiii

Benvinguts i benvingudes al Festival de Poesia de València, Vociferio. Una expressió viva de la poesia, clar, però de la complicitat amb la societat, per damunt de tot. Del deure...

Comunicat cartell VOCIFERIO XII

Comunicat per a aclarir el sentit del cartell i l’obra gràfica que serveix d’imatge per a la XII Edició de Vociferio, Festival de Poesia de València.

BASES “ULL FEROTGE”

BASES "ULL FEROTGE/OJO FIERO"I PREMI DE VIDEOPOESIA VOCIFERIO 2023PARTICIPANTSPot participar qualsevol persona major d'edat independentment de la seua nacionalitat,idioma o lloc...

FAQ

Com és possible que siga quasi tot gratuït?

Vociferio és possible gràcies a l’organització de la pròpia associació Vociferio A. C., amb el suport de Sala Carme Teatre, la col·laboració d’institucions i entitats públiques i privades i els fons obtinguts mitjançant concurs en subvencions públiques.

Tot això gestionat per l’equip de professionals de la cultura i poetes que edició rere edició treballen incansablement perquè tot isca de la manera més vociferant possible.

Qui gestiona Vociferio?

Tots els anys pots veure en la nostra pàgina d’Equip les persones que hi ha darrere de cada edició i que amb el seu treball al llarg de l’any fan possible que Vociferio arribe a les teues retines, timpans, fosses nasals, papil·les gustatives i tot el teu teixit palpitatiu.