VOCIFERIO 2020 SE SUSPÉN PEL COVID 19

La 9a edició del Festival de Poesia de València, VOCIFERIO se suspén fins a 2021. El festival, que anava a presentar la seua programació aquest 23 de maig al Jardí Botànic de la Universitat de València, no se celebrarà de l’11 al 21 de juny com tenia previst.

Des de l’organització hem pres aquesta difícil decisió després de valorar la situació actual i concloure que:

  1. Un festival, abans de res, és una celebració i no hi ha res a celebrar. Volem acompanyar d’aquesta manera en el duel als milers de famílies que han perdut als seus éssers estimats.
  2. En les circumstàncies actuals, sense tractament efectiu o vacuna per al Coronavirus, com que no podem garantir la seguretat tant de les persones que treballem en el festival, especialment la dels/de les companys/es poetes sénior amb els quals estàvem realitzant el Laboratori Ecopoètic, com la del públic assistent, no volem generar cap convocatòria que poguera posar en risc, per xicotet que siga, a ningú.
  3. Hem descartat també, juntament amb totes les institucions i entitats col·laboradores, la possibilitat d’ajornar-ho a la tardor de 2020. En primer lloc, perquè creiem que amb això podríem afectar l’assistència als esdeveniments d’altres festivals que tradicionalment vénen ja celebrant-se en eixes dates. I en segon lloc, perquè no volem contribuir a la saturació del públic de la ciutat davant la previsible concentració de convocatòries aquesta tardor dels esdeveniments ajornats a la primavera.

Per tant, esperem poder realitzar el nostre festival en 2021 per a celebrar la poesia i la vida com hem fet en els últims nou anys.

Fins llavors. Us abracem.


I mentrestant, pots gaudir d’algunes recomanacions…

VOCIFERIO ET RECOMANA