Raquel Ramírez de Arellano

l

Raquel Ramírez de Arellano (1975). Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Complutense de Madrid, exerceix des de l’any 2000 com a Professora de Llengua castellana i Literatura en educació secundària. Ha coordinat el Seminari de Literatura Infantil i Juvenil Ana Pelegrín d’Acció Educativa, Moviment de Renovació Pedagògica en el qual va participar activament. Ha […]

Raquel Ramírez de Arellano (1975). Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Complutense de Madrid, exerceix des de l’any 2000 com a Professora de Llengua castellana i Literatura en educació secundària.

Ha coordinat el Seminari de Literatura Infantil i Juvenil Ana Pelegrín d’Acció Educativa, Moviment de Renovació Pedagògica en el qual va participar activament.

Ha publicat articles sobre promoció de la lectura infantil i juvenil i l’escriptura creativa en la Revista Pigall, així com textos poètics i ressenyes literàries en múltiples revistes espanyoles i llatí americanes.

Els seus textos apareixen en múltiples antologies: “Antología poética Voces del Extremo Madrid 2014 (Poesía y desobediencia)” editada per Amargord, “Esa gente que soy y que conozco” en homenatge al poeta Juan Carlos Mestre, “Instantáneas junto al agua” editada per Eolas, “Mar sin fronteras (Antologia liquida di poesía spagnola contemporánea)”, “Voces de la tierra, Alkibla y ARMH”, “Sombras que iluminan”…

Les seues últimes publicacions i premis són: 2017 Premio de Poesía Blas de Otero Villa de Bilbao por el libro “La arquitectura de las colmenas”, 2018  “La arquitectura de las colmenas”  en la editorial Devenir. 2022 “La cesta del lobo” a la editorial Ya lo dijo Casimiro Parker.