Enric Casasses

© Carme Esteve / AELC
l

© Carme Esteve / AELC Enric Casasses (Barcelona, 1951), poeta d’obra inclassificable i genuïna, trobador contemporani, narrador i dramaturg. Traductor eventual i recuperador de textos oblidats. Fill intel·lectual de la Barcelona dels últims anys del franquisme, Enric Casasses publica els seus dos primers llibres de poesia, “La bragueta encallada” (1972) i “La cosa aquella” (1982), […]

© Carme Esteve / AELC

Enric Casasses (Barcelona, 1951), poeta d’obra inclassificable i genuïna, trobador contemporani, narrador i dramaturg. Traductor eventual i recuperador de textos oblidats.

Fill intel·lectual de la Barcelona dels últims anys del franquisme, Enric Casasses publica els seus dos primers llibres de poesia, “La bragueta encallada” (1972) i “La cosa aquella” (1982), en edicions alternatives. L’any 1991 es publica a l’editorial Empúries una segona edició de “La cosa aquella” que coincideix amb l’inici del seu reconeixement entre lectors i crítica. Fins avui, té més de 25 llibres de poemes i obté diversos premis per: No hi érem (Premi de la Crítica el 1993), Calç (Premi Carles Riba 1996) o Plaça Raspall (Premi Joan Alcover el 1998), per exemple.

Traductor de Conan Doyle, Nerval, Blake i Max Jacob entre molts d’altres, prologuista de diverses obres literàries, dramaturg eventual –publica la peça de teatre Do’m el 2003–, és l’instigador de les publicacions recents de llibres d’escriptors relegats a l’oblit, com ara Juli Vallmitjana o Eduard Girbal Jaume.

Antologat, traduït, incansable recitador, articulista tenaç, Enric Casasses és el fundador d’una certa manera de fer poesia a la literatura catalana i d’entendre la literatura.

L’any 2012 és reconegut amb el Premi Nacional de Cultura de Literatura. És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

(Font: AELC / escriptors.cat)