Jordi Serrallonga

l

Jordi Serrallonga (Barcelona, 1969) és arqueòleg, naturalista i explorador: un primat nòmada domesticat per la cultura. És professor col·laborador de Prehistòria, Antropologia i Evolució Humana de la Universitat Oberta de Catalunya, també imparteix docència en el Màster de Primatología (UdG) i en els de Comunicació del Medi ambient i Periodisme de Viatges (UAB). Premi d’Investigació […]

Jordi Serrallonga (Barcelona, 1969) és arqueòleg, naturalista i explorador: un primat nòmada domesticat per la cultura. És professor col·laborador de Prehistòria, Antropologia i Evolució Humana de la Universitat Oberta de Catalunya, també imparteix docència en el Màster de Primatología (UdG) i en els de Comunicació del Medi ambient i Periodisme de Viatges (UAB). Premi d’Investigació de la Societat Geogràfica Espanyola, alterna l’aula universitària amb el barret fedora.

Alguns dels seus llibres, com a divulgador científic, són Los Guardianes del Lago (Mondadori, 2001), Regreso a Galápagos (UOC, 2010), África en 10 Palabras (Plataforma Editorial, 2011), Dioses con pies de Barro (Crítica, 2020) i Mito, Vida y Extinción. Animales Invisibles (junt a Gabi Martínez i Joana Santamans; Nórdica/CapitánSwing, 2021) Conferenciant, comissari d’exposicions, a més escriu i participa en diversos mitjans de comunicació, alhora que guioniza i assessora diferents sèries documentals.A més és col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, és codirector del Projecte «Animales Invisibles».