Lola Andrés

l

Lola Andrés (València) Llicenciada en filologia hispànica. Professora. Premi Gerardo Diego de Poesía de la Diputació de Sòria pel llibre Moléculas y astros; Primer Accèsit del Premio de Poesía Ciudad de las Palmas de Gran Canaria per Materia; amb Jocs de llum ha rebut el Premi Alfons el Magnànim València de Poesia 2006. Altres llibres […]

Lola Andrés (València) Llicenciada en filologia hispànica. Professora. Premi Gerardo Diego de Poesía de la Diputació de Sòria pel llibre Moléculas y astros; Primer Accèsit del Premio de Poesía Ciudad de las Palmas de Gran Canaria per Materia; amb Jocs de llum ha rebut el Premi Alfons el Magnànim València de Poesia 2006. Altres llibres publicats:  Cielo líquido, Ed. Amargord 2015; Travesía, Ed. Contrabando, 2016/2018 i 2021 (amb el pintor Pere Salinas); Pendiente del aire, amb Eva Hiernaux, en “Ecuaciones de segundo grado”, 2013; cómo/sucede al llibre col·lectiu Silencio, edició a càrrec d’Alfonso Aguado; Brecha, Ed Poética y peatonal, Ejemplar único, edició i pintures de Gabriel Viñals, 2017; Ho(yo) de hueso, Las hojas de Baobab, Edició d’Uberto Stabile i Gema Estudillo, 2018;  Poemes per a Ángulos del vacío: exposició de les pintores Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda al Centre del Carme i de Uno, Ed. Contrabando 2022.

Ha traduït al castellà autors com Joan Navarro, de Teresa Pascual, J. Pérez Montaner, Begonya Pozo o Josep Checa. També ha traduÏt de l’alemany al català, juntament amb Anacleto Ferrer, la poesia de Hannah Arendt (Ed del Buc, 2018)  i Rose Ausländer (en premsa).

Poemes seus han aparegut en diferents publicacions nacionals i internacionals. Ha participat en projectes interdisciplinaris ‒poesia, música, dansa i pintura.