Jesús Rubio Gamo

l

Jesús Rubio Gamo (Madrid, 1982) és un ballarí i coreògraf independent. Va ser seleccionat dos anys consecutius (2017 i 2018) per la Xarxa de Dansa Aerowaves com un dels vint coreògrafs joves més destacats del panorama europeu actual. En 2020 Ràdio Nacional d’Espanya li atorga el Premi “El ojo critico” en la modalitat de dansa. […]

Jesús Rubio Gamo (Madrid, 1982) és un ballarí i coreògraf independent. Va ser seleccionat dos anys consecutius (2017 i 2018) per la Xarxa de Dansa Aerowaves com un dels vint coreògrafs joves més destacats del panorama europeu actual.

En 2020 Ràdio Nacional d’Espanya li atorga el Premi “El ojo critico” en la modalitat de dansa. El jurat valora “el seu enfocament artesanal de la composició coreogràfica que s’evidencia en projectes íntims, a l’hora de fer ballar la paraula, com en l’orquestració de grans grups en els quals aconsegueix conjuminar l’estructura amb la individualitat dels seus intèrprets”.

Entre les seues peces, destaca GRAN BOLERO, una coreografia per a dotze ballarins (6 de Madrid i 6 de Barcelona) coproduïda pels Teatros del Canal i el Mercat dels Flors. Va ser guanyador del Premi MAX al Millor Espectacle de Dansa en 2020.

Els textos dels seus solos “Ahora que no somos demasiado viejos todavía” i “El hermoso misterio que nos une” s’han publicat en la col·lecció “Pliegos de Teatro y Danza”.