Christine Cloux

l

Christine Cloux. Ballarina, coreògrafa, professora de dansa. Va nàixer a Suïssa, on va iniciar els seus estudis de dansa traslladant-se posteriorment al Centre Internacional de Dansa Rosella Hightower de Cannes per a completar la seua formació. En 1984 entra a formar part del Jove Ballet de França, en 1985 s’incorpora al Ballet de Basilea i […]

Christine Cloux. Ballarina, coreògrafa, professora de dansa. Va nàixer a Suïssa, on va iniciar els seus estudis de dansa traslladant-se posteriorment al Centre Internacional de Dansa Rosella Hightower de Cannes per a completar la seua formació. En 1984 entra a formar part del Jove Ballet de França, en 1985 s’incorpora al Ballet de Basilea i de 1986 a 1988 treballa amb al Ballet Francés de Nancy.

Des de 1990 a 1998 resideix en Paris, formant-se en les principals tècniques modernes. Treballa com a ballarina per a Philippe Découflé, Thierry Malandain, Jean Claude Gallota, Nadège Macleay i Roc in Lichen entre altres.

En 1998 s’instal·la a València on col·labora amb el Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana com a ballarina, professora i coreògrafa. El seu només “Después del amor, si me quedo…” es va presentar en els festivals Madrid en Danza i Dansa València en les seues edicions de l’any 2003, i va guanyar el Premi del Público del Certamen Internacional de Maspalomas de 2004. Ha guanyat el Premi al Millor Intèrpret de Dansa de la Generalitat Valenciana l’any 2003 i a l’Intèrpret Més Destacat en el Certamen Internacional de Maspalomas de 2004. En 2005 va crear el sol “G, como caído del cielo”. Al desembre de 2008 assumeix la direcció coreogràfica de l’espectacle “Europera 1 & 2” de John Cage que clausura l’exposició del Espai d´Art Contemporani de Castelló dedicada a Cage. En 2010 amb “3XX” Eva Bertomeu Danza va iniciar un nou cicle de la seua companyia com a plataforma d’experimentació i creació coreogràfica, sent Christine Cloux una de les primeres coreògrafes convidades. Ha sigut professora especialista de dansa contemporània en el Conservatori Superior de Dansa de València en 2003 i durant el període 2009- 2014.