Laura Sam y Nazareno

Laura Sam (Laura Soto Sobejano, 1989) és natural de Totana (Múrcia) i resideix a Bilbao des de fa sis anys, on es llicencia en Belles arts en 2012. És fundadora de Spoken Word Bilbao, una trobada de poesia oral i arts vives que se celebra bimensualmente i reuneix escriptors i artistes de diferents disciplines i procedències. Ha dirigit la 1a Mostra Internacional Spoken Word Bilbao dins de la programació de Gutun Zuria 2018 (Festival Internacional de literatura, Bilbao). Com a autora, acudeix assíduament com a convidada a festivals i trobades literàries en diferents comunitats autònomes del país per a festivals, lectures i recitals. En l’actualitat, imparteix tallers d’expressió poètica en el Museu de Belles arts de Bilbao. El seu recentment llibre és “Incendiaria”, editat en 2019 per Arrebato.


Incendiaria és un projecte que es manifesta escènicament mitjançant un repertori de textos escrits i interpretats per Laura Sam, la veu que donarà vida a una poesia que és, abans de res, directa, sòlida, crítica i precisa, però també permeable a moments que reconeixen la seua fragilitat.

Tot això embolicat en els sons de Nazareno, creador de l’atmosfera acústica que guia aquest acte singular, en el qual poesia oral es conjumina amb música electrònica que beu de diferents fonts sonores, com l’industrial, el ambient o l’experimental.