Raúl Vacas

l

Llicenciat en Ciències de la Informació i Diplomat en Educació Social. Raúl exerceix labors d’edició, animació i gestió cultural i col·labora amb diversos mitjans de comunicació i revistes literàries. També coordina i imparteix tallers de creació i animació a la lectura en col·laboració amb editorials, centres de professors, biblioteques, col·legis, instituts i Conselleries d’Educació de […]

Llicenciat en Ciències de la Informació i Diplomat en Educació Social.

Raúl exerceix labors d’edició, animació i gestió cultural i col·labora amb diversos mitjans de comunicació i revistes literàries. També coordina i imparteix tallers de creació i animació a la lectura en col·laboració amb editorials, centres de professors, biblioteques, col·legis, instituts i Conselleries d’Educació de diversos països. També participa en diversos programes de foment de la lectura del Ministeri de Cultura. En la seua bibliografia destaquen les plaquetes Confieso que he fumado, El calor de los labios a solas, El imán de la muerte y Corte y confección (junto a Isabel Castaño) i els llibres; Proceso de amor (Amarú Ediciones); Consumir preferentemente (Anaya); Al fondo a la derecha (Obra Social Caja Duero); Esto y ESO (Edelvives), Señal (Mundanalrüido), amb il·lustracions de Sara Morante, Niños raros (SM Ediciones), amb il·lustracions de Tomás Hijo i Abecé diario (Ala delta, Edelvives), amb il·lustracions d’Elena Queralt. Les seues últimes publicacions són Uno solo, amb el treball gràfic d’Aquilí González i Salamanca y te miro, amb fotografies de Victorino García Calderón.

http://raulvacaspolo.blogspot.com/


Del cor als assumptes.

No t’agrada la poesia? Penses que els poemes són sol per a una immensa minoria? Quin efecte secundari pot tindre un sonet d’amor?

La poesia, com bé diu Antonio Gamoneda, no és un lloc on pararan els covards. Raúl ho té clar i per això porta anys recorrent col·legis i instituts de tota Espanya per a inocular el virus de la poesia. Al llarg d’una hora anirem, com assenyalava Miguel Hernández, del cor als assumptes.