Demian Ortiz

l

Després de formar-se en disseny gràfic, publicitari i web, la seua passió per capturar la realitat li va portar a especialitzar-se en fotografia editorial i documental. Orientant el seu enfocament artístic a la fotografia editorial, comercial i de reportatge per a realitzar retrats icònics i contar històries úniques per a premsa i revistes, webs, publicitat […]

Després de formar-se en disseny gràfic, publicitari i web, la seua passió per capturar la realitat li va portar a especialitzar-se en fotografia editorial i documental. Orientant el seu enfocament artístic a la fotografia editorial, comercial i de reportatge per a realitzar retrats icònics i contar històries úniques per a premsa i revistes, webs, publicitat i rodatges cinematogràfics a través de les imatges.

El seu treball com a fotògraf ha sigut mostrat en exposicions, blogs i revistes especialitzades. En 2018 publica el llibre de retrat fotogràfic en blanc i negre “Perdidos. Un lugar para encontrar” en el que a través de 90 trets fotogràfics elabora una antologia visual de la generació perduda de la literatura espanyola. Com a creatiu i dissenyador gràfic treball amb diferents projectes de disseny gràfic, editorial, corporatiu i web per a agències de publicitat, estudis de disseny, editorials i festivals de poesia.

El seu treball fotogràfic editorial i documental ha sigut publicat en premsa i editorials:

El País, El Mundo, Diario de León, Tinta Libre, Diario de Cádiz, Diario de Ibiza, Diario Público, eldiario.es, La Nueva Crónica de León, MujerHoy, Clarín (Argentina), El Meridiano Cultural (Colombia), Urban (Levante-emv), MondoSonoro, Oculta Lit, Hip Hop Life, Viento Sur, Feliz El Cerdo, Revista Leer, Frontera-D, Fiat Lux, Harper´s Bazaar, toledodiario.es, Tam Tam Press, Triade Magazine, Harpo Libros, Ya lo dijo Casimiro Parker, Páginas de Espuma, Huerga & Fierro, Lastura Ediciones, Ed. 3600 (Bolivia), Baile Del Sol, Amargord Ediciones, Ed. Gato Encerrado, Excodra Ed., Lupercalia Ed., Ed. Origami, Ed. Atlantis, Nederland Ediciones, etc…

www.demianortiz.com


Projecció d’exposició fotogràfica “Perdidos. Un lugar para encontrar. | 90 Disparos a la literatura española.”


EXPOSICIONS FOTOGRÀFIQUES :

(2019) Exposició fotogràfica individual en Museu Antiquarium (Sevilla)

(2018) Exposició fotogràfica individual en La Libre de Barrio (Madrid)

(2018) Exposició fotogràfica individual en III Encuentro Voces del Extremo en el Valle del Jerte ECO-POESÍA (El Torno)

(2018) Exposició fotogràfica individual en Vergüenza Ajena (Madrid)

(2016) Exposició fotogràfica individual en Festival Internacional de Poesia Voix Vives, De Mediterrani a Mediterrani (Toledo)

(2016) Exposició fotogràfica individual en Festival Vociferio (València)

(2013) Exposició fotogràfica col·lectiva en UVFoto (Madrid)

RECONEIXEMENTS:

(2016) Fotògraf seleccionat en la Setmana dels Descobriments de PHotoEspaña (Madrid)

(2014) Accèssit millor fotografia en b&n Africanes a Espanya // Fundació Dones per Àfrica (Madrid)