Estrella Ortiz

l

Mestra, escriptora, teatrera i narradora oral, va començar la seua trajectòria contista en 1984 col·laborant amb la Biblioteca Pública de Guadalajara. Des de llavors viatja amb els seus poemes i contes per escoles, biblioteques i centres culturals de tota Espanya. També s’ha deixat sentir a Portugal, el Perú, Xile, l’Argentina, Paraguai, Polònia, Itàlia, França, Sud-àfrica […]

Mestra, escriptora, teatrera i narradora oral, va començar la seua trajectòria contista en 1984 col·laborant amb la Biblioteca Pública de Guadalajara. Des de llavors viatja amb els seus poemes i contes per escoles, biblioteques i centres culturals de tota Espanya. També s’ha deixat sentir a Portugal, el Perú, Xile, l’Argentina, Paraguai, Polònia, Itàlia, França, Sud-àfrica i el Brasil.

El somni de viatjar repartint poemes i contes de viva veu per a xiquets i grans continua tenint-lo cada dia (o quasi) des de fa més de trenta anys, però també li agrada quedar-se a casa pensant i imaginant. Dels pensaments, li han eixit dos assajos: Comptar amb els contes i Comptar amb la poesia, i uns quants articles que parlen sobre oralitat, el seu tema preferit. De les imaginacions, li han eixit molts poemes, alguns amb forma d’exposició de poesia visual http://estrellaortiz.es/biografia/videos/#/lightbox&slide=15 i uns altres amb forma de llibre:  Cuaderno de Olas, La vida en blanco, Las cuatro canciones, Colores, Todo en su lugar, Cinco Lobitos, Tres Ovejas, La caja de colores i De paseo son alguns d’ells.