ANTÓN LOPO (Santiago de Compostela)

l

Divendres 16 – 20:00 h. RECITALS. “En colisión” de Antón Lopo + “El Pensamiento” de Los Torreznos (Estrenes) Ambigú poético: Accions de La Oralidad (participants del Laboratori de Creació Poètica Bibliocafé). Espacio: Sala Carme Teatre  (Entrada 10 € anticipada / 12 € taquilla) > EN COLISIÓN: intervenció performàtica a partir de la paraula sobre l’expulsió i els secrets. Antón Lopo és escriptor, periodista, performer i […]

Divendres 16 – 20:00 h. RECITALS. “En colisión” de Antón Lopo + “El Pensamiento” de Los Torreznos (Estrenes) Ambigú poético: Accions de La Oralidad (participants del Laboratori de Creació Poètica Bibliocafé). Espacio: Sala Carme Teatre  (Entrada 10 € anticipada / 12 € taquilla)

> EN COLISIÓN: intervenció performàtica a partir de la paraula sobre l’expulsió i els secrets.

Antón Lopo és escriptor, periodista, performer i editor. Es va donar a conèixer a finals dels anys vuitanta amb el poemari Sucios e desexados, al qual van seguir títols com Manual de masoquistas, Om, Libro dos amados o Fálame. Des de finals dels noranta desenvolupa una trajectòria basada en la “fisicitat”, des de la qual va arribar a les latituds de la performance. Ha realitzat les exposicions-experiències Accións i Dentro i ha produït els espectacles Lob*s o Lampíricos, amb els quals ha recorregut diverses ciutats d’Europa. Com a novel·lista ha guanyat diversos guardons. Entre els seus títols narratius figuren Ganga i Obediencia. Dramaturg i actor, va guanyar el Premi Álvaro Cunqueiro amb Os homes só contan até tres, portada a escena per Factoria Teatro.

En 2016 va crear l’editorial Chan da Pólvora que, en poc de temps, s’ha convertit en el referent de l’edició poètica a Galícia.