LAS VÍCTIMAS CIVILES (València)

l

DIJOUS 15 – 22:00 h. CONCERT. Carlos Luna (new spoken word shou) + 40 Años de Éxitos del Posfranquismo Español de Las Víctimas Civiles. Espai: Sala 16 Toneladas. (Entrada: 8 € adelantada/ 10 € taquilla.) > 40 AÑOS DE ÉXITOS DEL POSFRANQUISMO ESPAÑOL. Las Víctimas civiles van nàixer en una antiga caserna okupada de la Guàrdia Civil, en […]

DIJOUS 15 – 22:00 h. CONCERT. Carlos Luna (new spoken word shou) + 40 Años de Éxitos del Posfranquismo Español de Las Víctimas CivilesEspai: Sala 16 Toneladas. (Entrada: 8 € adelantada/ 10 € taquilla.)

> 40 AÑOS DE ÉXITOS DEL POSFRANQUISMO ESPAÑOL.

Las Víctimas civiles van nàixer en una antiga caserna okupada de la Guàrdia Civil, en la Barceloneta, l’any 2003, durant les multitudinàries protestes contra la Segona Guerra d’Iraq. Aquell edifici, un dels múltiples usurpats pel col·lectiu Miles de Viviendas al llarg de la seua història, albergava diversos immigrants valencians, entre ells, Marc Sempere i Pau Miquel Soler, membres del grup de combat-rock Jalea Real. L’arribada a la casa del poeta també valencià Héctor Arnau va suposar una comunió en l’exili que va provocar un improbable pacte: en un futur no menys probable, Héctor, amb els seus poemes i Pau Miquel, amb els seus ritmes, donarien a llum un disc el nom del qual ja era llavors 40 años de éxitos del posfranquismo español.

Moltíssimes llunes després, després de diverses temptatives artístiques, Arnau, amb diversos poemaris publicats i portats a escena i Soler, amb l’experiència com a líder d’Arthur Caravan, van reprendre l’antiga promesa i es van aliar amb els companys “caravanianos” Pau Aracil i Toni Blanes, i el trompetista del grup Poloni, Ernest Aparici, per a acoblar una banda de punk-rock carnavalesc que unira els desitjos musicals més lúdics amb lletres líriques i humorístiques, sempre descarnades en la crítica. Amb uns mesos de retard respecte a les pitjors de les profecies, i amb l’ombra encara llarga i pesada del dictador sobre la convivència polític social en aquestes terres, ací estan aquests èxits del postfranquisme patri que pretenen instruir i fer ballar a un mateix temps tant a les classes populars com als intel·lectuals més circumspectes.


https://siemprevictimas.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/lasvictimasciviles/

https://twitter.com/SiempreVictimas