Ania González i Rafael Anido

l

inia González exerceix la seua activitat professional com a advocada i crítica cultural en l’àmbit del Dret de la Cultura. Ha fundat col·lectius d’intervenció cultural com Agentes del Caos, Instituto Galego de Praxe Actual (IGAPA), FAC Peregrina o Culture Workers. Participa com a ponent en seminaris sobre comunitat cultural, gènere i pensament crític a la […]

inia González exerceix la seua activitat professional com a advocada i crítica cultural en l’àmbit del Dret de la Cultura. Ha fundat col·lectius d’intervenció cultural com Agentes del Caos, Instituto Galego de Praxe Actual (IGAPA), FAC Peregrina o Culture Workers. Participa com a ponent en seminaris sobre comunitat cultural, gènere i pensament crític a la USC, l’Institut Interuniversitari Carlos III, La Red Museística de Lugo o el Centro Gallego de Arte Contemporáneo (CGAC). Col·laboradora de Babelia – El País. Participa des de finals dels anys noranta en festivals poètics com Picaversos (Santiago de Compostel·la, 2012), Setmana de la Poesia de Barcelona (2009), 13 Festival de Polipoesia de Barcelona (2005), Poètiques, Veus Emergents (Barcelona 2005) o Kabaret Obert amb l’Associació de Performers i Poetes de Barcelona (2005).

Rafa Anido, músic de l’escena gallega, inicia la seua trajectòria l’any 1995 com a component de nombrosos projectes musicals, entre ells Xplicit Lyrics, Los Iribarnes, Cudevaso, Metralletas Lecheras o Travesti Afgano amb els quals treballa diferents estils com el punk, garatge, noise i electrònica. El seu projecte en solitari és Señor Anido, amb el qual acaba de llançar el seu últim disc “Sr.Anido & Sra. Álvarez” en col·laboració amb l’artista audiovisual i també músic, Javier Álvarez i els segells discogràfics discográficos Bajo el Volcán, Prenom, Grabaciones de Impacto i PORNO. Forma part dels diferents equips promotors de les tres edicions del disc recopilatori “Galician Bizarre”. Amb Bruta Clara tracta d’explorar al costat d’Ania González, la seua línia més experimental a la guitarra i el teclat.

https://aniamal.wordpress.com/

https://lysisundkritik.wordpress.com/ + https://sranido.bandcamp.com/


Bruta Clara és un combat contra la lírica i l’acompanyament musical. Una triava bruta. Una base per a tallar la poètica. Un frasege experimental entre dues persones que s’estimen i no comparteixen llenguatge.  Un xicotet repertori entre el concert i l’acte de parla d’una poeta que ja no escriu.