VELPISTER

l

Conegut com VELPISTER, és un artista cosmodisciplinar: pianista, improvisador i compositor, pintor, escultor, escenògraf, narrador i poeta, actor i cantant. Crea el Musicoplastidrama per a unificar en l’escena totes les activitats artístiques que practica. Fins ara ha creat i escenificat en diferents punts del país: “cola para genocidio, suite en do menor para piano voz […]

Conegut com VELPISTER, és un artista cosmodisciplinar: pianista, improvisador i compositor, pintor, escultor, escenògraf, narrador i poeta, actor i cantant. Crea el Musicoplastidrama per a unificar en l’escena totes les activitats artístiques que practica. Fins ara ha creat i escenificat en diferents punts del país: “cola para genocidio, suite en do menor para piano voz cuadro relato y grito” icuentos para no volverme cuerdo”, tots dos acompanyats de vídeo. Musicoplastidramas que hui dia continua representant.

Té tres llibres de poemes publicats: transeúntes del olvido, ed. Groenlandia 2010. Estado del bienestar/naturaleza muerta, ed. Lupercalia 2014. mis poemas de amor apestan. Poemas de amor ciclotímicos para una novia que tuve, ed. Baile del Sol 2017. En 2012 edita un Dvd “cola para genocidio y otros musicoplastidramas” en una sèrie limitada de quadres a l’oli a manera de portada del Dvd. De la mateixa manera en 2013 va editar el Cd/quadre “sólo piano solo”;  “ancestral” en 2016 i “obsesiones, tormentos y un vals” en 2018.

Realitza exposicions pictòriques en diferents sales al llarg dels últims 20 anys, sempre de manera poc o gens convencional. Les exposicions són de quadres o instal·lacions, amb performances, lectures i recitals sempre que siguen possibles.

Els seus recitals de piano són sessions de piano-poesia molt allunyats del concert convencional. Participa en nombrosos festivals de poesia i musicals així com d’activisme ecològic en diferents punts d’Espanya.

També realitza happenings de carrer com “Happening Black Friday” que realitza amb la col·laboració de diferents artistes i poetes per les rúas de Vigo a manera de denúncia de la situació de treball infantil i consumisme salvatge de les societats riques. Una sèrie de persones encaputxades amb bosses típiques de botigues de roba en les cares a la qual hi ha un retrat d’un xiquet o xiqueta víctima de l’esclavisme laboral, desfilen pels carrers de la ciutat plens de gent comprant compulsivament al mateix temps que s’escolta una sèrie de poemes sobre el tema..


CUA PER A GENOCIDI. MUSICOPLASTIDRAMA, suite en do menor per a piano, veu, quadre, relat, poesia, vídeo i crit. És un recital solista de piano i veu ja siga declamada o cantada acompanyat de vídeo.