Mar Benegas

l

Nascuda a València en 1975. És poeta i escriptora de llibres infantils i d’adults. Formadora i conferenciant especialitzada en poesia, animació a la lectura i creativitat. El seu treball relacionat amb la lectura, escriptura, creativitat i poesia, es dirigeix a persones adultes i a públic infantil. Realitza cursos i conferències en Espanya i en altres […]

Nascuda a València en 1975. És poeta i escriptora de llibres infantils i d’adults. Formadora i conferenciant especialitzada en poesia, animació a la lectura i creativitat. El seu treball relacionat amb la lectura, escriptura, creativitat i poesia, es dirigeix a persones adultes i a públic infantil. Realitza cursos i conferències en Espanya i en altres països. Ha treballat en escoles, centres de professorat i innovació pedagògica, col·legis oficials i associacions professionals de bibliotecaris, universitats, fundacions i altres institucions. Col·laboradora de diferents iniciatives i espais de creació cultural vinculats a la lectura i la poesia, durant 6 anys va coordinar les visites escolars de la Biblioteca Provincial de València. Actualment és directora de les Jornadas de Animación a la Lectura, Escritura y Observación (JALEO), que dirigeix per a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de València, en col·laboració amb altres institucions. Va crear, en 2013, El sitio de las palabras, al costat de Jesús Ge, des d’on ofereixen formació virtual i presencial. I col·laboren estretament amb diferents institucions per a posar en marxa projectes d’animació a la lectura, com el Plan CLIC (pla pilot de clubs de lectura infantils per a les biblioteques de la Comunitat Valenciana), o el butlletí de recomanacions literàries L’Oroneta, en col·laboració amb la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la GVA.

Els seus llibres han sigut publicats (i traduïts) a la Xina, el Brasil, Corea, Itàlia o França.

www.marbenegas.es

www.elsitiodelaspalabras.es

www.jaleovalencia.es


“Poesía a lo Bestia”

Trobada poètica amb alumnat de primària. Poesia per a emocionar-nos, per a mirar el món, per a jugar, pensar, riure i plorar. Tot cap entre bèsties, embarbussaments, gossos esdrúixols, versos com a cases, jocs impossibles, ressons, vocals boges, vacalas beges, vequeles biges…