Diego Sánchez Aguilar

l

Vaig nàixer a Cartagena en 1974. Estudis de Filologia Hispànica. Doctorat en Literatura per la Universidad de Murcia amb una tesi doctoral sobre l’obra del poeta argentí Roberto Juarroz. Actualment exercisc com a professor de Lengua y Literatura a l’IES Las Salinas del Mar Menor, en La Manga del Mar Menor (Murcia). Com a investigador […]

Vaig nàixer a Cartagena en 1974. Estudis de Filologia Hispànica. Doctorat en Literatura per la Universidad de Murcia amb una tesi doctoral sobre l’obra del poeta argentí Roberto Juarroz. Actualment exercisc com a professor de Lengua y Literatura a l’IES Las Salinas del Mar Menor, en La Manga del Mar Menor (Murcia).

Com a investigador i crític he publicat diversos articles en nombroses revistes especialitzades i en altres generalistes com a “Quimera”, “Postdata”… i he dut a terme l’edició crítica de la “Poesia vertical” de Roberto Juarroz per a l’editorial Cátedra, colección Letras hispánicas.

Com a poeta, he publicat els llibres Diario de las bestias blancas (Premi Internacional de Poesia Dionisia García, 2008) i Las célebres órdenes de la noche (Edicions La Palma, Madrid, 2016).

Com a narrador, he publicat el llibre de relats Nuevas teorías sobre el orgasmo femenino (Editorial Balduque. Premi Setenil al millor llibre de relats publicat a Espanya en 2016) i la novel·la Factbook. El libro de los hechos (Editorial Candaya, Barcelona, 2018).