Yolanda Castaño

l

(Santiago de Compostel·la, 1977). Poeta, editora i gestora cultural freelance amb 25 anys d’acompliment. Fundadora de la seua pròpia Residència per a Escriptors/as a la Corunya, dirigeix festivals, cicles de lectures mensuals i tallers de traducció poètica, sempre amb poetes gallecs i internacionals. Els seus 6 poemaris –en edició bilingüe en Visor– li han valgut […]

(Santiago de Compostel·la, 1977). Poeta, editora i gestora cultural freelance amb 25 anys d’acompliment. Fundadora de la seua pròpia Residència per a Escriptors/as a la Corunya, dirigeix festivals, cicles de lectures mensuals i tallers de traducció poètica, sempre amb poetes gallecs i internacionals. Els seus 6 poemaris –en edició bilingüe en Visor– li han valgut guardons com el de la Crítica Española, el de las Librerías de Galicia a la “Autora del Año”, el Ojo Crítico, el Estandarte al millor poemari publicat a Espanya o el de Finalista del Nacional de Poesía. Completen la seua bibliografia diverses antologies personals (en gallec-castellà, amb música, en ‘còmic poètic’ etc), plaquettes en 6 idiomes, títols en italià, francés, anglés, serbi, macedoni i armeni, obres com a editora o traductora i 6 poemaris infantils. Pionera i premiada fusionadora de poesia amb altres arts, i distingida amb beques de creació en residència en Rodas (Grècia), Munic, Pequín i Escòcia, ha mostrat la seua obra per 40 països d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, havent-se traduït en part a més de 25 llengües diferents.

Idioma da Tinta:

Un dels millors i més versàtils músics gallecs contemporanis, el vigués Isaac Garabatos, s’uneix al rostre més popular i internacional de la poesia gallega, Yolanda Castaño, en un espectacle interdisciplinari ple d’emocions i bon gust que han pogut mostrar en escenaris d’Itàlia, Alemanya o el Japó.