Manuel Borrás

l

València, 1952. Editor espanyol. Inicia els seus estudis en el Col·legi Alemany de València, llicenciant-se en la Facultat de Filosofia i Lletres de València en Filologia Moderna, especialitat en alemany i anglés. Va fer treballs acadèmics de germanística, i sobre l’Expressionisme alemany i austríac. En 1976 funda a València, al costat de Manuel Ramírez i Silvia Pratdesaba, […]

València, 1952. Editor espanyol. Inicia els seus estudis en el Col·legi Alemany de València, llicenciant-se en la Facultat de Filosofia i Lletres de València en Filologia Moderna, especialitat en alemany i anglés. Va fer treballs acadèmics de germanística, i sobre l’Expressionisme alemany i austríac.

En 1976 funda a València, al costat de Manuel Ramírez i Silvia Pratdesaba, l’editorial independent Pre-Textos, una de les més importants d’Espanya, ocupant el lloc d’editor literari.

En 1997 reben el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial i en 2008 són guardonats en la Fira del Llibre de Guadalajara amb el Reconeixement al Mèrit Editorial. En 2009 són reconeguts al Perú com a Editors de l’Any en la Fira Internacional del Llibre i han rebut més guardons sobre el disseny dels seus llibres i per la seua labor cultural.

Amb motiu del seu 35 aniversari, Pre-Textos va ser convidada a la Miami Book Fair International i en 2012 van ser convidats a la Fira del Llibre FILUC de València (Veneçuela), on se li va concedir l’Orde Alejo Zuloaga per la Universitat de Carabobo. Al costat de Darío Jaramillo, en 2014, va formar part del seté Carnestoltes Internacional de les Arts de Barranquilla (Colòmbia).

Pre-Textos ha rebut a més un altre tipus de guardons nacionals i locals tant de reconeixement al disseny dels seus llibres, com al de la seua labor cultural. És col·laborador en diaris i revistes literàries.