Violeta Gil & Abraham Boba

l

Coincidint amb l’eixida de “Antes de que tiréis mis cosas” (Arravatament llibres, 19), Violeta Gil i Abraham Boba de León Benavente es van posar a col·laborar junts, per a veure què eixia del seu diàleg mutu. Van reordenar i samplejaren el material del poemari de Violeta Gil, van triar algunes músiques (que a vegades fan de cor, pantalla, acompanyament o paisatge sonor) i […]

Coincidint amb l’eixida de “Antes de que tiréis mis cosas” (Arravatament llibres, 19), Violeta Gil i Abraham Boba de León Benavente es van posar a col·laborar junts, per a veure què eixia del seu diàleg mutu. Van reordenar i samplejaren el material del poemari de Violeta Gil, van triar algunes músiques (que a vegades fan de cor, pantalla, acompanyament o paisatge sonor) i van incloure la disciplina de la dansa i el ball, així com una certa teatralitat performativa a diverses de les parts de l’espectacle. El resultat és un xou performatiu-poètic orgànic i febril, sincer i musical, en el qual la poeta es re-examina a si mateixa a través de la seua obra, fins a acabar diluïda en ella.

(José de Monfort. Mondo Sonoro)

Violeta Gil és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat Complutense de Madrid i en Interpretació per la Real Escola Superior d’Art Dramàtic. En 2005 funda La tristura, companyia en la qual escriu, dirigeix i produeix peces que es mostren i triomfen a nivell nacional i internacional. En 2015 es muda a Iowa City on cursa el màster d’Escriptura Creativa i crea la sèrie de lectures performatives “Subtitulados”. En 2019 Arrebato Libros publica el seu primer llibre de poemes “Antes de que tiréis mis cosas”, i estrena l’espectacle poètic performatiu del mateix nom en col·laboració amb el músic i compositor Abraham Boba.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es Violeta-Gil-2-Miguel-Angel-Jorquera.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es Violeta-@Xaviolmos.jpg