María José Parejo Blanco

l

El bosque habitado està dirigit i presentat per la periodista María José Parejo Blanco i s’emet en Ràdio 3 tots els diumenges a les 11 del matí des de setembre de 2012. Va rebre el Premi Ones Mediterrània, en la seua edició XXIII, al Reconeixement , Difusió i Sensibilització “per divulgar la importància de protegir […]

El bosque habitado està dirigit i presentat per la periodista María José Parejo Blanco i s’emet en Ràdio 3 tots els diumenges a les 11 del matí des de setembre de 2012.

Va rebre el Premi Ones Mediterrània, en la seua edició XXIII, al Reconeixement , Difusió i Sensibilització “per divulgar la importància de protegir i cuidar els nostres boscos, plantes i arbres durant més de tres-cents programes, per demostrar que encara es pot fer un periodisme compromés amb el medi ambient, i per ajudar a construir consciència socioecològica a través de la paraula”.

Segons Mare Terra Fundació Mediterrània, organitzadora dels Premis Ones, El bosque habitado és hui dia molt necessari, tenint en compte que en la programació televisiva i radiofònica d’Espanya escassegen els programes que es dediquen a divulgar la importància de respectar el nostre medi ambient, i molt especialment dels boscos i la flora, que solen ser els grans oblidats.

Es tracta d’una innovadora proposta de defensa de la naturalesa, on es busca sensibilitzar a través de la divulgació científica, antropològica i literària. Naturalesa i Literatura, amb especial atenció en el món vegetal (boscos, plantes, arbres, etc.) i la intervenció humana. I és que, com resa el lema del programa, “mentre no aprenguem a llegir en els arbres, continuarem llegint en els llibres”.