Duende Josele

l

José Manuel Díez “Duende Josele” és un cantautor i poeta espanyol, nascut en Zafra (Extremadura). Autor de La caja vacía (Visor Libros, 2005), Estudio del enigma (Visor Libros, 2015), El país de los imbéciles (Ediciones Hiperión, 2017) i Baile de máscaras (Ediciones Hiperión, 2013), triat millor llibre de poesia de l’any 2013 a Espanya pels […]

José Manuel Díez “Duende Josele” és un cantautor i poeta espanyol, nascut en Zafra (Extremadura). Autor de La caja vacía (Visor Libros, 2005), Estudio del enigma (Visor Libros, 2015), El país de los imbéciles (Ediciones Hiperión, 2017) i Baile de máscaras (Ediciones Hiperión, 2013), triat millor llibre de poesia de l’any 2013 a Espanya pels lectors del Diari El País; així com Setecientos caballos desbocados (Arscesis Editorial, 2018), llibre que resumeix 20 anys de treball aforístic.

Com a músic va ser líder i autor principal del grup de fusió El Desván del Duende durant més de dotze anys, signant més de 40 cançons, publicant 3 discos i produint el documental Di que sí, que va posar música a la Selecció Espanyola Paralímpica en les Olimpíades de Londres 2012.

Des de 2014 encapçala el projecte Duende Josele, amb el qual he publicat 2 disc-llibres poètic-musicals: La Semilla i Desnudos integrales, en col·laboració amb artistes tan reconeguts com el cantaor flamenc José Mercé, els cantautors Luis Eduardo Aute, Luis Pastor i Coque Malla, el raper Sharif o el poeta Benjamín Prado. Actualment prepara el seu tercer disc lliure, titulat Versos con lengua.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es duende-josele-2.jpg