Ángel Padilla

l

Ángel Padilla (València, 1970), poeta, novel·lista i autor de teatre. Els seus poemes s’han fet cançó per diferents cantautors i bandes; algunes de les seues peces teatrals han sigut representades a Espanya i Hispanoamèrica. És vegà i activista en el moviment d’alliberament animal i de la Terra. Incardinat en els últims temps en el moviment […]

Ángel Padilla (València, 1970), poeta, novel·lista i autor de teatre. Els seus poemes s’han fet cançó per diferents cantautors i bandes; algunes de les seues peces teatrals han sigut representades a Espanya i Hispanoamèrica. És vegà i activista en el moviment d’alliberament animal i de la Terra. Incardinat en els últims temps en el moviment Eco-Art com un dels seus components, també en el de la “Poesía de la Conciencia Crítica”, ha sigut més conegut des de fa dues dècades com el “poeta dels animals”.

Guanyador, entre altres, del Premi Ignotus 2008 a la Millor Novel·la curta de fantasia i terror, atorgat per la AEFCFT, amb “Mundo al revés” (Parnaso), del Premi Internacional La Garua 2009 amb “Funerales del caballo” o del “I Certamen de lecturas poéticas ‘Poesía en abastos’ del Ayuntamiento de Valencia”. Ha publicat diversos llibres de poesia i narrativa, sent la seua Obra objectiu d’estudi en diversos assajos literaris i en Congressos de literatura internacional, com el celebrat en 2009 en Padova, en el qual Ruth Miguel Franco conclou que “L’opera letteraria di Ángel Padilla costituisce una rarità nell’attuale poesia spagnola” (“Letteratura d`impegno: giovani voci dall`Europa”, Il Polígrafo, 2010).

Les seues últimes obres publicades són la novel·la “Mundo al revés: Origen” (Sportula, Nominada al Premi *Ignotus 2020, obra que el cineasta Marcos Negri estima portar al cinema) i el poemari “Es tan culpable el que canta para no oír a los fusiladores que los fusiladores”, per Amargord edicions, 2020. En l’actualitat ultima una de les seues obres més visionàries, amb la qual porta quasi tres dècades: “La Bella Revolución”.

https://www.moonmagazine.info/angel-padilla-autor-poeta-animales/

Cançó “Llora Britches” amb lletra d’Ángel Padilla