Gabriella Nuru

l

Sóc una poeta i activista afrodescendiente nascuda a Espanya d’origen serbi i camerunés. La meua manera de veure i sentir l’art és d’una forma multidisciplinària, diversa i guaridora. No hi ha res que excloga l’art, per la qual cosa totes les formes que puga prendre són vàlides, d’aquí ve que prenga sentit que diferents disciplines […]

Sóc una poeta i activista afrodescendiente nascuda a Espanya d’origen serbi i camerunés. La meua manera de veure i sentir l’art és d’una forma multidisciplinària, diversa i guaridora. No hi ha res que excloga l’art, per la qual cosa totes les formes que puga prendre són vàlides, d’aquí ve que prenga sentit que diferents disciplines s’ajunten.Com a dona negra i activista afrodescendent per a mi és primordial sentir que el que escric i a posteriori recite està explicant i movent alguna cosa, ja siga a escala emocional, psicològica i/o social.

Escric per a sanar i contar-me i, per tant, poder connectar amb persones que ho entenguen o estiguen obertes a fer-ho i les meues lletres els ajuden.Advoque per la total llibertat creativa. Com a persona racialitzada se suposen constantment moltes coses sobre mi i això és part d’una llarga herència històrica que ha tendit a menysvalorar i menysprear tot allò que no era creat per un cos cis hetero normatiu blanc.

Parle de plenitud de coses en els meus poemes, no em centre necessàriament en el meu activisme o “la meua lluita com a dona negra a Occident”, òbviament això va intrínsec a mi, però també és símbol de resistència saber i voler escriure i crear més enllà del que s’espera de nosaltres i trencar les barreres que la societat ens imposa; jo parle d’amor, dolor, pèrdua i sanació.