El Velcro

l

El Velcro és el projecte de spoken word electrònic en asturià fruit de la trobada entre el rapsode Pau X. Suárez i el productor Dudu García. Textures techno que coquetegen el mateix amb el synthpop que amb els ritmes sincopats molt arrelada d’n’b abrigallen uns textos carregats d’imatges sorprenents i travessats d’ironia atlàntica, himnes costumistes […]

El Velcro és el projecte de spoken word electrònic en asturià fruit de la trobada entre el rapsode Pau X. Suárez i el productor Dudu García. Textures techno que coquetegen el mateix amb el synthpop que amb els ritmes sincopats molt arrelada d’n’b abrigallen uns textos carregats d’imatges sorprenents i travessats d’ironia atlàntica, himnes costumistes a la decadència des dels marges d’occident.


Pablo X. Suárez (Siero, Astúries, 1981) és filòleg, poeta i agitador cultural. Organitza des de 2009 la Timba Poétika, trobada nòmada i dispersa, i promou el festival de poesia oral, performance i revetla Sacavera Sound. Ha publicat en castellà els poemaris Pop Retórika (Glayíu, 2009) i Cómo evitar el apocalipsis (La novia de nadie, 2016) i en asturià Asturiana Beat (Trabe, 2005), El sistema débeme una chocolatina (Suburbia, 2011) i Little Babilonia (Saltadera, 2018), amb el qual va obtenir el premi Xuan María Acebal de Poesia. La seua obra narrativa publicada fins al moment està continguda en el volum de relats Yoni y yo (Suburbia, 2010), Premiu de la Crítica d’Asturies en 2010.

Dudu García (Xixón, 1984) és productor de música electrònica sota el sobrenom de Abysal. Multinstrumentista, va ser part també de la formació folk Cuchu.