Alba Cid

l

Alba Cid (Orense, 1989) és una poeta gallega. Atlas (Galaxia, 2019), el seu primer poemari, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura en la modalitat de Poesia Jove Miguel Hernández que concedeix el Ministeri de Cultura. Els seus poemes van ser traduïts a l’alemany, castellà, grec, anglés i portugués, i inclosos en revistes […]

Alba Cid (Orense, 1989) és una poeta gallega. Atlas (Galaxia, 2019), el seu primer poemari, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura en la modalitat de Poesia Jove Miguel Hernández que concedeix el Ministeri de Cultura.

Els seus poemes van ser traduïts a l’alemany, castellà, grec, anglés i portugués, i inclosos en revistes i webs com Poem-a-Day (sèrie digital de l’Academy of American Poets), Asymptote, Enfermaria 6, Kenyon Review online, Oculta Lit, The Offing o Words Without Borders. És col·laboradora de la Radio Galega i de diferents revistes; forma part de projectes interartístics i lligats al patrimoni immaterial amb aCentralFolque, així com del consell de redacció de Dorna; fotografia i il·lustra ocasionalment.

Atén etimologies, història natural i pràctiques culturals diverses.