Andrea Nunes

l

Va vincular des dels seus començaments, l’activitat poètica amb l’activisme feminista, com demostra la publicació de Corrente do esquecemento (2007), el primer dels seus llibres, publicat per Aturuxo, Federació d’Associacions LGBTQI. Amb els seus versos, que ha anat publicant en nombroses revistes, periòdics i llibres col·lectius, així com en Todas as mulleres que fun (2011) […]

Va vincular des dels seus començaments, l’activitat poètica amb l’activisme feminista, com demostra la publicació de Corrente do esquecemento (2007), el primer dels seus llibres, publicat per Aturuxo, Federació d’Associacions LGBTQI. Amb els seus versos, que ha anat publicant en nombroses revistes, periòdics i llibres col·lectius, així com en Todas as mulleres que fun (2011) finalista en els premis AELG, crea un contradiscurs antipatriarcal que s’insereix en una xarxa de pensament crític. Va escriure el seu últim llibre poètic, juntament amb María Rosendo, Diáspora do amor balea (2018), amb el qual va guanyar el XII Premi de poesia eròtica de Illas Sisargas en 2017. Va coordinar juntament amb Anxela Lema, el volum: Tecermos redes, crearmos comunidade, Estudos sobe a obra de María Reimondez (Xerais, 2020). A més, va participar com a assagista en el volum de Nxs, xs inadaptadxs, Representações, desejos e histórias LGBTIQ na Galiza (Através Editora, 2020). Atreta pel llenguatge poètic-audiovisual, pertany al grup As Candongas do Quirombo (https://vimeo.com/20281643) i a la plataforma de crítica literària feminista A Sega (http://www.asega-critica.net/). Va ser professora durant sis anys en diferents parts de la Xina: Universidad de Nanjing, Universidad Normal de Changchun, i en Xi´an Jiaotong Liverpool University. Els últims tres anys abans de la pandèmia va treballar en la Università Ca´Foscari en Venecia (Itàlia). Actualment, està pluriocupada, fent classes com a substituta en el Centre de Llengües de la Universitat de A Coruña, imparteix un curs de microrelats per a l’ONCE (Organització Nacional de persones cegues), i fa classes de llengua i literatura en un centre de secundària a Santiago de Compostel·la.

—————

Continua apassionant-se pel poètic i el col·lectiu. Activista transfeminista, per la diversitat sexual i corporal, és cada vegada més conscient dels seus privilegis com a persona cis, euro-blanca i continua descolonitzant el seu pensament i les seues relacions.