Raúl Cantizano + Los Voluble

l

Zona Acordonada és un concert audiovisual de guitarra flamenca preparada, híbrid i transmèdia que parteix de la guitarra, l’electrònica, el flamenc i la creació audiovisual en directe per a estrényer les cordes, desplaçar els punts de vista i reflexionar sobre la societat, l’artístic i el cultural d’aquesta la nostra “nova normalitat” ampliant l’espai habitual del […]

Zona Acordonada és un concert audiovisual de guitarra flamenca preparada, híbrid i transmèdia que parteix de la guitarra, l’electrònica, el flamenc i la creació audiovisual en directe per a estrényer les cordes, desplaçar els punts de vista i reflexionar sobre la societat, l’artístic i el cultural d’aquesta la nostra “nova normalitat” ampliant l’espai habitual del guitarrista més enllà de la seua cadira i els seus dits.


Raúl Cantizano (Sevilla 1973) és un guitarrista inclassificable i únic, un explorador dels límits de l’instrument i dels gèneres. La seua música, entre el flamenc, el ambient, la improvisació i el rock, és experimental en el sentit més diàfan de la paraula.

Com a guitarrista ha acompanyat i format part dels projectes més renovadors del flamenc del segle XXI. Guitarrista de Niño de Elche, Rocío Márquez o Andrés Marín, ha col·laborat amb Llorenç Barber o Juan Carlos Lérida entre molts altres artistes flamencs; Belén Maya, Choni Cia. Flamenca, Marco Vargas & Chloé Brûlé…

Crea, al costat de Santiago Barber, la factoria experimental bulos.net, on dirigeix Bulos y tanguerías, Vaconbacon, cantar las fuerzas, i els seus Diálogos Electro Flamencos.

Crea i dirigeix la música de múltiples projectes escènics i pel·lícules com NO, un cuento flamenco de José Luís Tirado i Aquí polígono sur de Paco Baños. Participa en la pel·lícula Nueve Sevillas de Gonzalo García Pelayo i Pedro G. Romer. Entre els seus treballs discogràfics cal destacar els editats com ProscritosDF i en solitari Guitar Surprise, mito y geología del Canti, o els singles Puro y Auténtico i BbobTango. A principis de 2021 edita Tiento Madera (tsss tapes) al costat de Marco Serrato.

El seu últim treball Zona Acordonada, un concert audiovisual de guitarra flamenca preparada al costat dels Voluble s’estrena en la XXI Biennal de Flamenc de Sevilla. A la fi de 2021 ix a la llum el resultat discogràfic d’aquest projecte editat per la Castanya.