Vicent M. Garcés

l

Vicent M. Garcés Ramón és Enginyer Agrònom. Ha sigut Professor del Departament d’Economia i Ciències Socials de la Universitat Politècnica de València (UPV).Ha sigut Regidor de l’Ajuntament de València, Diputat Provincial de València i Diputat del Parlament valencià.Va col·laborar amb el Ministeri d’Agricultura del govern del President Salvador Allèn a Xile fins al colp d’estat […]

Vicent M. Garcés Ramón és Enginyer Agrònom. Ha sigut Professor del Departament d’Economia i Ciències Socials de la Universitat Politècnica de València (UPV).
Ha sigut Regidor de l’Ajuntament de València, Diputat Provincial de València i Diputat del Parlament valencià.
Va col·laborar amb el Ministeri d’Agricultura del govern del President Salvador Allèn a Xile fins al colp d’estat de setembre de 1973.
Ha participat en diversos Fòrums Socials Mundials (FSM), Fòrums Socials de la Immigració i europeus (FSE) entre els anys 2001 i 2015, intervenint en els debats sobre fluxos migratoris, polítiques agràries i alimentàries. Va ser President dels Comités Internacionals Organitzadors del Fòrum Mundial sobre Sobirania Alimentària (FMSA, l’Havana/Cuba, 2001); del Fòrum Mundial sobre la Reforma Agrària (FMRA, València/Espanya, 2004); i del Fòrum Mundial sobre Accés a la Terra i als Recursos Naturals (FMAT, València/Espanya, 2016)). Entre el 2007 i el 2014 ha sigut Diputat del Parlament Europeu.

En l’actualitat és President de la Fundació ACM (Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani), President d’Honor de l’associació Mostra Visca del Mediterrani i membre d’honor de AGTER (Association pour l’Amélioration de la Gouvernance de la Terre, de l’Eau et dónes Ressources Naturelles/París/França).
El febrer de 2020 ha rebut els Premis SLOBODA/Llibertat, entregat pel Centre Internacional de la Pau de Sarajevo/Bòsnia i Hercegovina; i l’entregat per l’Assemblea Parlamentària del Mediterrani (APM) per la seua contribució a la defensa de la pau i els DD.HH. a la regió.