Suso Sudón i Umami Beat

l

Podríem resumir aquest projecte afirmant, sense equivocar-nos que es tracta d’una banda de música i poesia. Però Umami Beat va una mica més enllà. A travès de l’experimentació i la creació col·lectiva aquests artistes busquen que la música potencie a la poesia i viceversa. Umami, paraula japonesa que podria traduir-se com a saborós és el […]

Podríem resumir aquest projecte afirmant, sense equivocar-nos que es tracta d’una banda de música i poesia. Però Umami Beat va una mica més enllà. A travès de l’experimentació i la creació col·lectiva aquests artistes busquen que la música potencie a la poesia i viceversa. Umami, paraula japonesa que podria traduir-se com a saborós és el cinqué sabor. Potser el més rar i difícilment identificable. Aquesta és l’única pauta per a trobar el so de la banda. Beat, a part de significar pols en anglés, també és una picada d’ullet a la generació Beat; potser els primers poetes que van mesclar la seua poesia amb músics de Jazz en jams improvisades.
En directe s’ofereix una experiència visual i auditiva on la paraula està en primer terme i la música electrònica l’embolica.

SUSO SUDÓN

És un poeta llicenciat en art dramàtic que combina els seus coneixements escènics i literaris. Des dels seus inicis s’ha mesclat amb músics i cantautors com Pedro Pastor amb el qual ha gravat un àlbum. Ara amb Umami Beat la música aquesta al servei de les seues estructures poètiques portant la simbiosi entre totes dues disciplines al seu màxim exponent.

SIMONE ZANIOL

Simone naix en els anys 80 prop de Venècia i comença des de xicotet amb el clarinet i la música clàssica. En l’adolescència coneix l’astralitat i es dedica a la bateria tocant en diversos grups d’àcid rock. Després enamorar-se del jazz es muda en la península ibèrica i entra en el conservatori superior de València on comença a col·laborar amb diversos músics de l’escena jazz espanyola.

JAVI PÉREZ

Contrabaixista, baixista i sorollista. Músic amb formació eminentment jazzística que combina amb la seua passió per l’electrònica i els sons més eclèctics. Baix i sintetitzador modular.

AMADEO MOSCARDÓ

Pianista, teclista, compositor i enginyer de so. La seua versatilitat li ha portat a tocar estils com a jazz, funk, pop o experimental. Toca habitualment amb molts músics de l’escena jazz. Ha compost diverses bandes sonores per a audiovisuals.