Culebra Negra

l

Salvador Ernesto Troncoso Curivil (CulebraNegra). Santiago de Chile. Poeta. Durant el seu trajecte es dedica a l’escriptura de poesia en vers lliure i prosa. Ha publicat el seu text de poesia Los Destinos (Conmoción Ediciones) el 2011, i va rebre distincions per la seua obra poètica (Premi Mustakis a Joves Talents de la Fundació Gabriel & […]

Salvador Ernesto Troncoso Curivil (CulebraNegra). Santiago de Chile. Poeta.

Durant el seu trajecte es dedica a l’escriptura de poesia en vers lliure i prosa. Ha publicat el seu text de poesia Los Destinos (Conmoción Ediciones) el 2011, i va rebre distincions per la seua obra poètica (Premi Mustakis a Joves Talents de la Fundació Gabriel & Mary Mustakis i Premi Pablo Neruda de la Universitat Tecnològica Metropolitana), ha sigut antologitzat en: POEMICS, poesia xilena contemporània en còmics de Daniela Gallardo Zderich, 10 años de poesía en Balmaceda, Ediciones Balmaceda Arte Joven, Papermind 10, primera Trienal de Chile Off, Kiltraza Bárbara i en Objeto/Reflejo Reflejo/Objeto, Balmaceda 1215. Ha presentat la seua obra en vídeo en el Museu d’Art Contemporani (7a Biennal de vídeo i nous mitjans de Santiago), en Metro Arte, sala de vídeo de Metro Estació Belles Arts i en la Fundació Pablo Neruda. Ha realitzat, organitzat i col·laborat en trobades de poesia de poetes contemporanis a Xile en Fundació Salvador Allende, Fundació Pablo Neruda i llibreria Proyección, i col·laborat en l’organització de RECITAL, poesia xilena recent, creat per Pablo Fernández, autor en editorial Cuarto Propio (Xile). I durant el 2020 ha organitzat les jornades Poesia en la UPV, premi PAC 2020, que reuneix diverses veus poètiques actuals a València, Espanya.

La llum sobre els materials.

Lectura poètica que tracta sobre l’observació de la llum natural sobre els materials, que li ha permés a l’autor expressar per mitjà del vers lliure i la prosa poètica connotacions i resignificacions dels estats i el comportament de la llum com: temperatura, reflexió, ombra, propagació, penombra, entre altres, i com aquesta modifica o interactua amb les textures materials.