Pia Sommer i Iván Molina

l

Presenten: Negra Fe La recent formació de la poeta i artista multidiciplinar Pia Sommer, en conjunt amb Iván Molina creador musical i bateria, tots dos xilens, comença en el 2020 en les perifèries de Barcelona. El projecte musical que funde poesia, experimentació i rock, encara no pretén donar amb un nom per a la banda […]

Presenten: Negra Fe

La recent formació de la poeta i artista multidiciplinar Pia Sommer, en conjunt amb Iván Molina creador musical i bateria, tots dos xilens, comença en el 2020 en les perifèries de Barcelona. El projecte musical que funde poesia, experimentació i rock, encara no pretén donar amb un nom per a la banda sinó que més aviat, se cenyeix als moments creatius i explora el so des del seu màxim empenyiment cap a una sort de collage, resistència i indeterminació. El rock com la poesia, s’han posat en sintonia per a trencar amb les velles jerarquies, i obrin en aquesta proposta, una dimensió que arranca des de la veu en off fins a completar un viatge sonor que passa per diversos moments on se solen trencar les estructures. Negra fe, és la segona posada en escena del duo, després que es presentaren en Artefacte-Barcelona 2020 amb la peça Pràctiques de resistència. Habitar el so des d’una visió poètica de les coses, fa d’aquest projecte un caminar a dónes-temps, on solen confondre’s els sons d’un trompe amb els d’una veu en idiomes imaginaris, una bateria desorganitzada i la resistència d’uns cossos en constant alienació.

Pia Sommer (Xile, 1981).

Treballa en assumptes relacionats al so i el visible, és poeta, artista interdisciplinari i participant activa de la Internacional Ruidísta. Ha sigut convidada a nombroses exposicions, personals i col·lectives, festivals, xarrades, lectures, publicacions, galeries i museus nacionals i internacionals en països de Llatinoamèrica i Europa. Treballa principalment amb suports com la veu, vídeo, altaveus i obra gràfica; formats com a instal·lacions, performances, videoart i ús de noves tecnologies. El treball d’acció i col·laboratiu defineixen gran part de la reflexió ideològica que tenen les seues obres. Els seus poemes gràfics han sigut publicats en una de les edicions de la Revista Die Horen a Alemanya i l’Antologia Bi-lingue PO-EX. Els últims festivals de poesia i experimentació on s’ha presentat són Barcelona Poesia, Poesia i mès, Vociferio Festival de Poesia de València, La Muga Caula, Expandible Poesia Transdisciplinar de Mèxic, Biennal de Poesia Experimental d’Euskadi i Festival PM Xile, entre altres. També forma part de la retrospectiva 10 anys: Art Sonor a Xile.
Alguns llocs on ha sigut convidada a presentar el seu treball: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, *Convent de Sant Agustí, CCCB, Arts Santa Mónica, L ´Estruch i Hangar a Barcelona. La mostra VideoSur II en la Universitat de MassArt de Boston, els Estats Units i la Galeria Projectista de Buenos Aires, l’Argentina. A Xile en Galeria Casa E, Sala Puntángeles, CNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) de Valparaíso, Museu de la Solidaritat Art Contemporani Salvador Allèn, Gossera Art, la Sala Juan Egenau de la Universitat de Xile i en el MNBA (Museu Nacional de Belles arts). Va estar en residències a Illes Balears i Sabadell, i amb diferents peces en el Festival Internacional d’Art Sonor Tsonami 2007, 2013 i 2015, Störung, Fundació Phonos, CurtCircuit Fest de Barcelona entre altres. Actualment escriu i investiga des del seu lloc de residència, Mataró.

Iván Molina (Xile, 1968). Bateria.

Bateria i creador musical. Ha participat de diverses formacions musicals al llarg de la seua carrera. Entre les quals destaquen les bandes xilenes Emocions Clandestines, Santos Dumont, Matoll i la Big Ràbia. Ha col·laborat amb destacats músics com Fernando Milagros i Perrosky o la banda Philipina Bitch. Va ser creador del segell discogràfic autogestionat i independent Discos Tue-Tue. Ha participat en reconeguts festivals com a Primavera Sound i Panamericana Rock a Xile. Països com Mèxic i Espanya han rebut el seu treball musical. Ha aparegut en diverses entrevistes en revistes digitals com a Vice, Musicapopular, Potq.net i Mus, entre altres. Actualment resideix a Barcelona on treballa amb quatre projectes de música rock i experimental.