Hatxe

l

Idoia Hernández és la pianista i compositora d’HATXE, projecte personal que va iniciar en 2017 com a solista. La influència dels seus estudis en música clàssica es veuen reflectits en el seu primer àlbum, però la seua col·laboració en diferents projectes escènics (2bat spokenword, Metrokoadroka kolektiboa…) com a músic i performer, marcaran una diferència en […]

Idoia Hernández és la pianista i compositora d’HATXE, projecte personal que va iniciar en 2017 com a solista. La influència dels seus estudis en música clàssica es veuen reflectits en el seu primer àlbum, però la seua col·laboració en diferents projectes escènics (2bat spokenword, Metrokoadroka kolektiboa…) com a músic i performer, marcaran una diferència en el seu segon treball Panpin hautsien dantza” (2020, Mukuru). A més, el seu background activista i associativa subratllen en el seu caràcter artístic, tant en el com fer com el què fer. Actualment és co-programadora del festival Indiorock i codirectora de l’associació de músics d’euskadi Musikari.

Panpin hautsien dantza (El ball de les nines trencades).

Quartet de piano, veu, violí i bateria. Concert on la posada en escena convida a l’espectador a viatjar per un paisatge sonor sense pauses. Fosc, ple de contrastos, amb passatges trencats a l’estil Tom Waits i altres més dolços i minimalistes al Satie. Danses plenes de textures a ritme de teatre i jazz.

mukuru.eus/Hatxe