Amelia Díaz Benlliure (Castellón)

Amelia Díaz Benlliure (Castelló, 1959) és llicenciada en Ciències Matemàtiques, poeta i editora de Unaria ediciones. Ha participat en nombroses antologies de poesia, a Espanya i Llatinoamèrica. També ha col·laborat en diferents llibres recopilatoris solidaris, tant de poesia com de relats, i en revistes poètiques i literàries.

És component de les tertúlies poètiques El laberinto de Ariadna, de Barcelona i El almadar, de Castelló, i publica habitualment en la seua revista de poesia Azharanía.

Va ser l’organitzadora de la VII Trobada de Poetes en la xarxa, a Peníscola, al setembre de 2012.

Ha publicat els poemaris Manual para entender las distancias (ACEN, 2011), on expressa el sentiment d’allunyament des dels punts de vista amorós, social i, en casos, marginal; i Tuya es la voz (Libros de la frontera, col·lecció de poesia El Bardo, 2013), poesia crit contra la injustícia i la desmemòria.

El seu últim poemari, Una historia no contada (Parnass ediciones, col·lecció Poetikas, 2017), és la poesia sobre el desaprenentatge. De com les mares i les filles intercanvien els seus papers quan l’Alzheimer fa presència en les seues vides. De com el camí es torna invers i es desaprèn a parlar, a caminar, a endreçar-se, a controlar els esfínters, a menjar… a viure. La història que, de xiquetes, les nostres mares mai ens varen explicar.


Enllaços web

www.unariaediciones.com

ameliadiazbenlliure.blogspot.com.es/