Vociferio, 5ena edició del Festival de Poesia de València

Vociferio va nàixer el 2011 a iniciativa de Carme Teatre i l’associació cultural EL Dorado M.A.E. amb la vocació d’acostar la poesia al públic general i donar veu a aquelles propostes artístiques locals, nacionals i internacionals que destacaren per la seua qualitat, posada en escena i innovació formal a l’hora de mostrar les seues poètiques.

Després d’1 any sense festival pel canvi de la seu de Carme Teatre, tornem després de la seua reobertura amb la 5a edició del Festival de Poesia Oral i Escènica de València, Vociferio.

I ho fem amb ganes!

Enguany, el festival es fa ressò d’un dels corrents més frescs i populars de la poesia nacional i internacional: el SPOKEN WORD.

beat-generation-optimizada

Un moviment que s’originà a la fi dels anys 50 als clubs i pubs dels EUA, on es reunien músics de JAZZ i poetes de la Generació Beat. En aquestes jams, els poetes es van contagiar dels ritmes, els fraseigs i el vigor de la música i començaren a compondre poemes on el compàs i la prosòdia prevalguera sobre la resta.

En la tradició espanyola, trobem referents a la poesia social dels poetes dels 50, sobretot el grup de Barcelona i gèneres de finals dels 60 i 70, com la cançó protesta i la nova cançó.

L’Spoken Word a Espanya emergeix a l’escena amb molta força des de finals dels 90 i hui en dia, són centenars els espais que acullen recitals de spoken, jams poètiques, eslams de poesia…

Hui li fem un festival.[:]