Festival de Poesia de València

VOCIFERIO

XII

#VOCIFERIO2023
Ergonòmiques

Cartell per Boke Bazán (Nociones Unidas).

Video resum per Nacho Carrascosa – Música per Dúa de Pel.

ERGONÒMIQUES

Vociferio, Festival de Poesia de València, del 16 de febrer al 5 de març de 2023.

Dotzena edició amb una selecció de les millors propostes contemporànies i d’avantguarda en el panorama poètic en tota la seua amplitud.

Participa i envia’ns el teu vídeo-poema fins al 19 de febrer!

ERGONÒMIQUES

En el nostre afany de resignificar el llenguatge, entenem l’ergonomia com una forma informe, mescla de múltiples formes. Poesia creada per a cada cos dissident. Una poètica de l’individu no individualista, al marge de tendències i modes, de cànons hegemònics i interessos mercadotécnics, que contribuïsca a generar un imaginari col·lectiu divers, complex, no gregari, antinarcisista i, per tant, ni controlable ni corruptible pel sistema

ECOPOÈTIQUES

En el nostre compromís de lluita contra l’ecocidi, la ecopoesia és ja part clau de cada edició de Vociferio, i enguany ho farem amb tres dies en el Jardí Botànic de València, de la mà de, Gabi Martínez, Raúl de Tàpia “Alcanduerca”, Joaquín Araujo, Luci Romero, Crisal Rodríguez o María Josep Escrivà.

EN CATALÀ

Per a fer un repàs del PASSAT-PRESENT-FUTUR de la poesia en català comptarem amb Enric Casasses (Premi Nacional de Literatura de Catalunya 2020), Josep Piera, Nora Albert, Ángels Gregori, Jaume Pérez Montaner, Jaume Pérez Montaner, Joan Deusa, Sebastià Portell, Aina García Carbó, Ismael Sempere, Esther Climent, María Sevilla, Anna Maluquer, Big bang Rau Rau, Raquel Santanera, Oriol Souleda, Hugo Mas, Josep Pedrals i Xavi Lloses.

TOTES LES ARTS

Abracem la multidisciplinarietat amb una selecció de propostes àmplia i eclèctica: Mostra d’editorials de poesia, presentació de llibres, taules redones, recitals, conferències, concerts, projeccions, tallers, performances poètiques, exposicions i un acte d’agermanament amb el festival Compostel·la Llum Poètica.

Descobreix

Tota la programació

Tenim un programa tan ampli que és impossible fer un destacat d’aquest. Això sí, totes les propostes sota el paraigua comú de l’ergonomia de la dissidència.

La millor manera d’assabentar-te de tot el que succeeix en VOCIFERIO 2023, ERGONÒMIQUES és visitar el nostre PROGRAMA. 

Ací mateix, per descomptat: punxa en el botó per a poetitzar-te tota la programació.

On succeeix el Vociferio?

Comencem aquesta dotzena edició de Vociferio, Ergonòmiques, amb la Jornada de Presentació en el TEM (Teatre el Musical), el 4 de febrer.

A continuació seguim amb tres setmanes sense pausa, començant el 16 de febrer i fins al 5 de març, en tres seus principals, el Jardí Botànic de la Universitat de València, la nostra casa de sempre, Sala Carme Teatre, i acabem com en les últimes edicions en el Centre del Carme Cultura Contemporànea.

Tindrem a més 2 col·laboracions extraordinàries, amb el Kaf Café de Benimaclet els dies 16 i 25 de febrer, amb la festa Alçaveu, i una presentació a l’hora del vermú, respectivament. I estrenem espai per a Vociferio amb “A la llengua de València” en la Societat Coral el Micalet el 21 de febrer.

Tots els actes són gratuïts fins a completar aforament, exceptuant les sessions en Sala Carme Teatre amb entrada avançada des de 6 euros.

Com aconseguisc les meues entrades?

A excepció de la programació des de tan sols 6€ la jornada en Sala Carme Teatre, tots els actes, presentacions i actuacions són gratuïts fins a completar aforament.

Cròniques i novetats

En el nostre blog i amb FAQ

53 esdeveniments  poètics, 97 artistes totals, recitals, concerts, fires, tallers, exposicions, taules redones… I intentarem explicar-t’ho el millor que puguem des de les nostres xarxes socials, Instagram i Facebook, així com amb articles en el nostre blog per Miki Garofalo. Segueix-nos i apunta’t la pàgina en els teus favorits per a no perdre’t res dins de la voràgine digital.

BLOG

Comunicat cartell VOCIFERIO XII

Comunicat per a aclarir el sentit del cartell i l’obra gràfica que serveix d’imatge per a la XII Edició de Vociferio, Festival de Poesia de València.

BASES “ULL FEROTGE”

BASES "ULL FEROTGE/OJO FIERO"I PREMI DE VIDEOPOESIA VOCIFERIO 2023PARTICIPANTSPot participar qualsevol persona major d'edat independentment de la seua nacionalitat,idioma o lloc...

FAQ

Com és possible que siga quasi tot gratuït?

Vociferio és possible gràcies a l’organització de la pròpia associació Vociferio A. C., amb el suport de Sala Carme Teatre, la col·laboració d’institucions i entitats públiques i privades i els fons obtinguts mitjançant concurs en subvencions públiques.

Tot això gestionat per l’equip de professionals de la cultura i poetes que edició rere edició treballen incansablement perquè tot isca de la manera més vociferant possible.

Qui gestiona Vociferio?

Tots els anys pots veure en la nostra pàgina d’Equip les persones que hi ha darrere de cada edició i que amb el seu treball al llarg de l’any fan possible que Vociferio arribe a les teues retines, timpans, fosses nasals, papil·les gustatives i tot el teu teixit palpitatiu.