Fátima Miranda (Salamanca)

Llicenciada en Història de l’Art, cantante-performer, des dels anys 80 realitza un treball d’investigació entorn a la veu i a la música vocal de cultures tradicionals. Filla d’una sensibilitat etnomínimal fa servir la veu com a instrument de vent i de percussió sobre un registre superior a quatre octaves, aportant un llenguatge musical propi.

Estudia amb la cantant japonesa Yumi Nara, cant difònic mongol amb Tran Quang Haï, cant Dhrupad de l’Índia amb l’eminent família Dagar, Cant Muhgam d’Azerbaidjan, amb Fargana i Alim Qasimov i bel canto amb diversos professors, aconseguint posar unes i altres tècniques habitualment considerades incompatibles en rica convivència amb l’avantguarda.

Ha rebut el Premio Nacional Cultura y Comunicación del Ministeri de Cultura de Espanya, la beca DAAD, sent convidada pel Berliner Künstlerprogramm des Deutscher Akademischer Austauschdienst, com a artista en residència en la ciutat de Berlín, el IV Premio Intenazionale Demetrio Stratos y el 1er Premio de Videoarte de Mujeres Artistas als VII Encuentros Internacionales de Arte y Género de Sevilla.

Fundadora junt a Llorenç Barber als anys 80 del Taller de Música Mundana y de Flatus Vocis Trío. Des dels 90 fins avui crea entre altres els concerts-performance per veu en solitari: Las Voces de La Voz, Concierto en Canto, ArteSonado y Cantos Robados;  y a duo: perVERSIONES  y aCuerdas editats en LPs, CD o DVD.


Enllaços web

www.fatima-miranda.com


A més de la seua interpretació artística, Fátima Miranda impartirà un taller intensiu pràctic-teòric:

PENSAR LA VEU, TOTES LES VEUS

En colaboració amb Tercera Setmana.