DAVID VID (València)

David Vid és editor, escriptor, poeta, rapsode, investigador i gestor cultural. Llicenciat en Dret i TASOC, ha estat corresponsal del diari Levante-Emv en la Ribera Alta i ha col·laborat amb altres mitjans de comunicació, tant en televisió com en ràdio (Riberaexpress, Ribera TV, Canal 9, Ràdio Pego…).

Com a editor, en 2014 va fundar l’editorial El Petit Editor en la qual edita i publica tot tipus de gèneres, tant d’autors consagrats com novells.

Com a escriptor ha creat guions per a televisions locals i per a grups de teatre aficionat; a més a més, ha publicat l’obra de teatre Uns pecats quasi capitals, el cançoner i estudi de l’obra d’Ovidi Montllor en el llibre Ovidianes. Cançons, el llibre d’investigació històrica Història de les falles de Carcaixent i el poemari Teatre d’impostures, a més a més d’haver publicat en el llibre coral Impostures, blablablismes i altres koales (El Petit editor, 2016). Ha estat inclòs en l’antologia poètica editada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana Per l’escletxa que ens fibla (AELC, 2017) i en els fanzines poètics mensuals editats per l’Associació Versonalidad.

Com a llibreter, en 2016 va obrir la seua primera llibreria amb el nom de La Petita Llibreria.

Ha estat organitzador del Festival Invers de poesia de Carcaixent, del Festival de teatre de carrer Urbaescenes i del Festival Envers de Cullera. Igualment ha participat, com a director literari i corrector, en nombrosos llibrets de falles.

És el director de l’Aula de teatre i de l’Escola de narració oral de la Societat Coral el Micalet, així com del grup d’oralitat Paraula Viva.

Com a rapsode, duu endavant espectacles en solitari i en grups com ara El Club de los feos (poètica). És coautor, junt amb Jesús Mondria, dels espectacles poètics musicals Pròxima poesia, Pròxim Vers i Pròxima íntima. També ha estat coautor de l’espectacle Cartes a l’Ovidi, junt amb el cantautor Bertomeu i d’Ovidianes amb el cantautor Enric Casado. Les seues darreres creacions han estat Poeròtica, Poesiades, Contapoemes i Allau de llengua, també amb Enric Casado, per a adults,  Dels joves Estellés, Ovidi i Fuster i Lorca, Machado y Miguel Hernández, jóvenes per a joves. Interpreta els espectacles propis i participa en els festivals de poesia Slam Poetry i Versonalidad de València.


https://contralacorrentblog.wordpress.com

http://www.elpetiteditor.com/