Alejandro Céspedes (Oviedo)

Alejandro Céspedes és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat d’Oviedo. A més de la seua activitat com a gestor cultural, director d’escena i d’espais teatrals durant més de 20 anys, va realitzar crítica de poesia al diari El Mundo, va coordinar la secció de poesia de la Revista La Cultura de Madrid i va ser membre fundador i del Consell Editorial de la revista de literatura “Número de Víctimas”. Ha publicat els seus poemes en la revista “Insula”, el Suplement Cultural del diari ABC, El Cultural – El Mundo i en la majoria de revistes literàries espanyoles. En ràdio va ser responsable de la secció de literatura i teatre del programa “Café con hielo” en la Cadena SER, i va codirigir el programa de poesia “Definición de savia” en el Cercle de Belles arts de Madrid.

Obres publicades i premis literaris obtinguts: Voces en off, (Amargord, 2016); Topología de una página en blanco, (Amargord, 2012), seleccionat entre els 5 millors llibres de l’any per El País i El Mundo; Flores en la cuneta (Hiperión, 2009), Premi Jaén de Poesia; Los círculos concéntricos (AEAE, 2008) premi “Blas de Otero” i Premi de la Crítica d’Astúries; Y con esto acabo de de hablar sobre el amor, inclòs en Sobre andamios de humo, poesia reunida 1979-2008; Hay un ciego bailando en el andén (Hiperión, 1998); Las palomas mensajeras sólo saben volver (Hiperión, 1994), premi Hiperión; James Dean, amor que me prohibes (Pamiela, 1986) premis Navarra de poesia i “Angel González”; La noche y sus consejos (Genil, 1986) “Premi Internacional Vila de Lanjarón”.


Detalls de la peça artística

“Voces en off, la invención del espacio” és un espectacle poètic de 60 min. en el qual se superposen i simultanegen la dramatització de fragments del llibre “Voces en off” i la projecció de vídeos en un diàleg entre la literatura i les arts visuals; desenvolupa la idea del “dins-fóra/passat-present a través del simbòlic dels espais teatral i cinematogràfic en un lloc en el qual tot és i no és al mateix temps, i on s’entremesclen ficció i realitat.


Enllaços web

www.alejandrocespedes.com


Vídeos

https://www.alejandrocespedes.com/v%C3%ADdeo-poes%C3%ADa-entrevistas-y-recitales/